in

Ervaring: natuurlijke deo “Lekker in een potje” neutraal: review

(Last Updated On: May 31, 2020)

Ik ben al enkele jaren bezig om een natuurlijke deodorant te vinden en ik gebruik nu ook al enkele jaren geen ‘normale’ deodorant meer. Waarom? Wel, ik ben ermee begonnen toen ik merkte dat ik heel veel last kreeg van hoestbuien na het opbrengen van deo in een spuitbus. Dat kon toch helemaal niet goed zijn?

Natuurlijk was ik dan ook erg blij toen ik een potje smeerbare deodorant opgestuurd kreeg van Paperandboo.com om eens te testen. Ik koos voor de “Lekker in een potje” in de neutrale variant, die heeft geen geur. Ik ben namelijk nogal gevoelig aan allerlei geuren en parfums, dus dat leek me de perfecte variant om te proberen.

paper-boo-bestelling
paper-boo-bestelling
paper-boo
paper-boo

De voordelen

✓ Eén potje is genoeg voor 120 frisse oksels

✓ Milieuvriendelijke verpakking

✓ 100% natuurlijk en plantaardig

✓ Laat geen vlekken achter in kleding

✓ Volledig plasticvrij

✓ Écht helemaal geurloos (de deo én je oksels)

✓ Vegetarisch, vegan en cruelty free

lekker-in-een-potje-deo
lekker-in-een-potje-deo
lekker-in-een-potje-natuurlijke-deodorant
lekker-in-een-potje-natuurlijke-deodorant

Wat zit er in de deodorant?

Dit vond ik op de website van “Paper & Boo”:

Ingrediënten

Sodium Bicarbonate, Zea Mays Starch, Butyrospermum Parkii Butter, Cocos Nucifera Oil, Brassica Campestris Seed Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil

Deze deodorant bevat geen allergenen.

We vertalen deze ingrediënten heel graag voor je naar begrijpelijke taal:

Zuiveringszout, Maiszetmeel, Biologische Shea boter, Biologische Kokosolie, Koolzaadwas, Vitamine E en Zonnebloemolie.

Deze deodorant is vrij van: alcohol, water, aluminium, parfum, parabenen, siliconen en dierlijke ingrediënten.

ingredienten-lekker-potje
ingredienten-lekker-potje
lekkerineenpotje-deodorant
lekkerineenpotje-deodorant

Je ziet het: deze deo zit dus tjokvol natuurlijke ingrediënten en heeft geen ingrediënten zoals parabenen, siliconen, aluminium parfum,… en is dus zeker geschikt voor gevoelige huidjes!

De textuur van de deodorant

Ik ben fan van de textuur van de deodorant en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Vaak zie je DIY recepten om een natuurlijke deo te maken op basis van zuiveringszout en die zien er altijd zo brokkelig uit. Dat schrikte me wel een beetje af, maar daar heeft deze deo echt helemaal geen last van. Dit lijkt echt een crème die je op je oksels smeert.

potje-deo
potje-deo
natuurlijke-deo-ervaring
natuurlijke-deo-ervaring

Geurloze deo

Dus, de deodorant is helemaal geurloos, en dat klopt ook volledig. De deo heeft geen nare geur en is heel neutraal om op te brengen. Dat vind ik heel fijn: zo meng ik niet verschillende geuren met mijn eigen parfum, bodylotion,…

Wat als je zweet?

Wat gebeurt er als je zweet? Ik merk een heel lichte zweetgeur, maar het is eerlijk gezegd amper merkbaar. Verder worden mijn oksels wel wat vochtig, maar dat is goed. Het is heel onnatuurlijk om helemaal niet meer te zweten, dus ik was blij toen ik merkte dat mijn oksels nog wel wat vochtig werden.

Hoe lang werkt deze deodorant?

Ook belangrijk: hoe lang werkt deze deodorant? Ik doe hem ‘s ochtends op, en als ik ‘s avonds mijn pyjama weer aantrek, ruik ik nog steeds fris. Ofja, neutraal.

natuurlijke-deodorant
natuurlijke-deodorant

Hoeveel kost deze natuurlijke deodorant?

Dit potje natuurlijke deodorant kostte 7,95 euro. Je doet er een tweetal maanden mee normaal gezien.

Zou ik deze natuurlijke deodorant opnieuw kopen?

Daar ben ik unaniem over: yes! Ik vind het echt een heel erg fijne deo en hij heeft gelijk een top 3 plek kunnen veroveren in de natuurlijke deodorants die ik de afgelopen jaren getest heb. Dit is echt een deo naar mijn hart: niet getest op dieren en je hebt erna nog een leuk potje dat je opnieuw kan gebruiken! Ook de doos waarin het verstuurd werd, was gewoon karton en er zat geen plastic bij. Ideaal!