in

NIeuwe eettafelstoelen: onze zoektocht

(Last Updated On: October 7, 2021)

De helft van de tijd zit ik te werken in mijn kantoortje, netjes aan mijn bureau, maar ik werk ook ontzettend graag aan de keukentafel. Veel eten doen wij eerlijk gezegd niet aan onze keukentafel, maar we spelen er wel graag gezelschapsspelletjes. Ieder gezin gebruikt de keukentafel zo op zijn eigen manier, denk ik. De laatste maanden merkten mijn vriend en ik dat onze eettafelstoelen stilaan aan vervanging toe zijn.

We hebben ze zeker het afgelopen jaar erg vaak gebruikt, en ze beginnen dan ook flink achteruit te gaan: de stof begin te slijten, de kleur vervaagt en uit de rugleuning beginnen harde vijzen te steken. Niets dat we niet kunnen oplossen met een kussentje, maar toch… Het wordt tijd om te gaan kijken naar nieuwe eetkamerstoelen.

We hebben onze les geleerd met de vorige stoelen en hebben nu een iets andere wishlist opgesteld.

De stof

Mijn vriend heeft een hekel aan velours, dus dat gaat ‘m zeker niet worden – hoewel ik dat zelf een erg leuke stof vind. Ook willen we het liefste wel een stof die we gemakkelijk weer schoon kunnen maken: nu hebben we stoffen stoelen met vlekken die we niet meer verwijderd krijgen… niet zo fijn en eigenlijk best erg voor stoelen die nog maar 4 jaar oud zijn.

Hoogstwaarschijnlijk zullen we gaan zoeken naar stoelen die van (nep)leer gemaakt zijn.

De poten

Ah, de poten. Onze huidige eetkamerstoelen hebben erg irritante poten, waardoor je de stoel helemaal naar voren of naar achteren moet schuiven. Ook al zitten daar van die viltjes onder, die gaan altijd zo snel er weer vanaf! Onze stoelen en laminaat… da’s echt een vreselijke combinatie. We krijgen krassen en dat willen we natuurlijk helemaal niet.

Dus: we zijn op zoek naar hele gewone poten: geen gek schuifmechanisme.

Het zitgedeelte

Hier waren we erg over in dubio: we houden op zich wel van de kuipstoelentrend die we de laatste jaren veel zien maar willen die liefst van al in plastic of misschien nepleer. Vooral een materiaal dat we heel gemakkelijk kunnen onderhouden.

 

Schermafbeelding-2021-06-09-om-22.43.15
Deze kuipstoel vinden we allebei erg leuk!

Wat denken jullie van deze stoel? Ik denk dat het ook heel erg leuk kan zijn om 2 van de bovenstaande stoelen aan onze tafel te zetten en met 2 andere stoelen te gaan combineren. Hebben jullie dit al geprobeerd in je interieur? Ook al is het een van de interieurtrends 2021, lang niet iedereen vindt dit leuk om in je interieur te zien.

Written by admin