in

Waarom is droogshampoo zo handig?

(Last Updated On: June 9, 2020)

Waarom is droogshampoo zo handig? Droogshampoo is een van de beste producten in de badkamer voor mensen die zich overslapen of van complexe kapsels houden.

Wanneer je het druk hebt en geen tijd hebt om je haar te wassen, kan je droogshampoo gebruiken om je haar weer op te frissen en meer volume te geven. Daarnaast is droogshampoo ook erg goed voor mensen die van complexe kapsels houden. Zo kan je droogshampoo gebruiken nadat jij je haar door de stijltang hebt gehaald of wanneer je krullen in je haar hebt laten zetten.

Maar waarom is droogshampoo nou zo handig?

Droogshampoo wordt door mannen en vrouwen over de hele wereld gebruikt om hun haar weer op te frissen. Hier zijn alvast enkele voordelen en redenen waarom droogshampoo zo handig is:

  1. Je hoeft je haar niet zo vaak te wassen

Wanneer jij je haar vaak wast kan dit zorgen voor droog – of net heel vet haar. Daarnaast zullen mensen die hun haar kleuren sneller hun haarkleur verliezen. Het is dan ook een goed idee om niet elke dag je haar te wassen.

Maar wat dan met mijn suffe haar of vette lokken? Droogshampoo kan je haar weer volume geven en absorbeert het vet in je haar waardoor je haar er gewassen uitziet.

  1. Door je haar minder te wassen, moet je het ook minder drogen en stylen

Een bijkomend voordeel van droogshampoo en dat jij je haar minder vaak moet wassen is dat je ook minder haardrogers en stijltangen zal moeten gebruiken.

Hitte op je haar kan je haar broos maken en uiteindelijk zelfs doen verkleuren. Door een droogshampoo te gebruiken stel jij je haar hier dus minder aan bloot en houd jij je haar ook gezonder. Ook al gebruik je een tool die veel beter is om je haren te stylen, zoals de L’Oréal Steampod, is het altijd beter als je haren tussendoor ook nog flink wat ademruimte krijgen.

  1. Droogshampoos geven je haar meer volume

Droogshampoo heeft vaak een positief effect op het volume van je haar gezien je een droogshampoo inwerkt op de wortels. Indien je op zoek bent naar wat meer volume en geen zin hebt om je haar te wassen en uit te blazen, dan kan je gewoon een droogshampoo gebruiken.

  1. Een droogshampoo ruikt lekker

Heel wat droogshampoos ruiken erg lekker. Zo zijn er droogshampoos die naar bloemen ruiken of zelfs naar kersjes. Haar dat niet gewassen is heeft vaak een subtiel geurtje – en droogshampoo is de perfecte manier om dit op te lossen!

  1. Erg handig wanneer je reist

Droogshampoo is erg handig wanneer je op reis bent. Met droogshampoo kan je namelijk van het vliegtuig stappen met heerlijk mooie lokken in plaats van suf haar zoals de meeste mensen.