in

Dresscode voor thuiswerk? Thuiswerk outfits voor mannen en vrouwen

(Last Updated On: March 21, 2021)

Zit jij ook volop thuis te werken en is thuiswerk/ telewerk de norm bij jullie op kantoor geworden? Bij ons wel voor enkele dagen per week, en sinds maart loop ik dus echt wel heel vaak rond in mijn thuispak! Maar wat is een dresscode voor al je thuiswerk doet? Is die er überhaupt wel? Wat trek je aan als je een Zoom call hebt, of Skype, Google Meet, Microsoft Teams,… Kan dat gewoon in je huispak of wordt er wat anders van je verwacht qua thuiswerk-outfits?

Ik toon je graag mijn favoriete combinaties die ik draag als ik thuiswerk of een dagje van thuis uit aan het werken ben. Al deze stuks kan je gemakkelijk online shoppen!

Dresscode voor thuiswerk?

Comfort, comfort, comfort! Het is heel simpel: als ik thuiswerk, kies ik voluit voor comfort! Ik moet wel toegeven, op mijn slechtere dagen kruip ik gewoon rechtstreeks in mijn pyjama achter de laptop en begin ik te werken. Is dat erg? Nee, helemaal niet! Wel zo onhandig als ik dan een online meeting heb, dan wil ik ervoor zorgen dat ik er toch wel wat meer presentabel eruitzie.

Lees ook: vanity inspiratie

Lees ook: Ikea Malm home office inspiratie

Lees ook: ergonomisch thuiswerken

Comfortabel en classy

Ik zei het al, ik hou de joggingbroeken en pyjamatruitjes voor dagen waarop ik mezelf eigenlijk echt niet fijn voel, dan heb ik geen zin om moeite te steken in mijn looks. Tijdens de lockdown heb ik mezelf een challenge gegeven omdat het zo erg werd: ik moest alle kleding in mijn kast nog een keer gedragen hebben voor een volledige dag.

Ideaal, want zo kon ik op het einde van bijna 2 maanden flink wat stuks in mijn kledingkast declutteren omdat bleek dat heel wat van mijn kleding eigenlijk niet comfortabel was. Zo had ik ook eindelijk eens de kans om al mijn bh’s eens te testen en ze gewoon uit te kunnen zwieren zodra bleek dat ze niet fijn zaten, probeer dat maar eens op je werk, haha!

Lees ook: 30 dagen declutteren challenge

Lees ook: modetrends 2021modetrends wintermodetrends herfst

Thuiswerk outfits voor vrouwen

Ik kies zelf resoluut voor zachte stoffen als ik werk, niet alleen als mijn dresscode voor thuiswerk. Hoewel ik nog wel enkele paren jeans heb, moet ik toegeven dat ik ze nog amper draag omdat ik jeans gewoon te nauwsluitend vind zitten en ergens toch de stof nog wat te hard en rigide is.

Daarom heb ik in mijn ‘thuiswerk capsule wardrobe’ voornamelijk geklede broeken zitten, mooie blouses, shirts en truitjes die mooi en professioneel staan, maar vooral ook heel lekker zitten de hele dag.

Enkele voorbeelden: 

broek-thuiswerken
broek-thuiswerken
Shop deze outfit hier

Deze heerlijk zittende zwarte geklede broek shop je hier. Deze outfit kan je heel leuk combineren met een lekker paar loafers als het nog niet te koud is, anders kan je er prima lekker warme pantoffels onder aantrekken of huissokken, niemand die jouw voeten ziet!

Maak deze thuiswerkoutfit af met een lekkere warme trui!

outfit-thuis-werken
outfit-thuis-werken
Shop deze outfit hier

thuiswerk-outfit-zwanger
thuiswerk-outfit-zwanger
Shop deze outfit hier

thuiswerk-dresscode
thuiswerk-dresscode
Shop deze outfit hier

ribtrui-comfy
ribtrui-comfy

Shop deze outfit hier

gebreide-top-Mango
gebreide-top-Mango

Shop deze outfit hier

wikkeltrui-comfy-kleding
wikkeltrui-comfy-kleding

Shop deze outfit hier

sweatshirt-trechterhals
sweatshirt-trechterhals

Shop deze outfit hier

col-jurk-thuiswerken
col-jurk-thuiswerken

Shop deze outfit hier

zacht-soepel-shirt-thuiswerk
zacht-soepel-shirt-thuiswerk

Shop deze outfit hier

thuiswerk-jurk
thuiswerk-jurk

Shop deze outfit hier

thuiswerk-outfits
thuiswerk-outfits

Shop deze outfit hier

homewear
homewear

Shop hier

Thuiswerk outfits voor mannen

Ook voor mannen geldt: comfort is king! Of dat nu is met een geklede joggingbroek of een heerlijk warme trui, ook jij kan heel comfortabel thuiswerken. Bekijk zeker deze onderstaande outfits als je nog op zoek bent naar homewear die toch representabel is!

 

comfortabele-broek-mannen
comfortabele-broek-mannen

Een geklede broek die toch heel erg comfortabel is en lekker zit? Die shop je hier!

hoodie-comfy-mango
hoodie-comfy-mango

Een super comfortabele hoodie, die vind je hier

Is het je trouwens al opgevallen dat dit een kleine capsule wardrobe is?

fleece-sweater-homewear-mannen
fleece-sweater-homewear-mannen

Deze sweater is gemaakt van fleece, en hoewel we daar niet altijd voorstander van zijn, ziet deze er nog classy uit. Je shopt deze heerlijk warme sweater hier.

gebreide-blouse-voor-mannen
gebreide-blouse-voor-mannen

Deze blouse is gebreid en dus lekker warm. Ook deze blouse kan je hier gemakkelijk online shoppen.

wollen-trui-man
wollen-trui-man

Deze wollen trui vind ik prachtig en is ook echt een typische trui die mijn vriend zou dragen. Hij is er in verschillende kleuren en kan je hier shoppen.

comfy-outfits-man
comfy-outfits-man

Nog een prachtige trui, die je ook niet alleen voor je thuiswerk kan gebruiken maar prachtig staat in je garderobe: je shopt deze trui met halve col hier.

comfy-outfit-man
comfy-outfit-man

Een heerlijk comfy outfit met geklede joggingbroek (shop je hier)

thuiswerk-outfit-man
thuiswerk-outfit-man

Een vest is ideaal om lekker warm te blijven! (Dit vest shop je hier)

thuiswerk-dresscode-mannen
thuiswerk-dresscode-mannen

Shop deze look hier

Té comfy?

Bestaat er ook zoiets als je té comfy kleden voor telewerken? Goh, dat hangt eigenlijk helemaal van jouzelf af. Ik liep zoals ik al zei soms dagen achtereen rond in pyjama en huispak en voelde me op den duur ook gewoon niet meer fijn daarbij. Vanuit mijn persoonlijke visie zou ik het dan ook niet echt aanraden.

Heb jij hier helemaal geen probleem mee? Gewoon doen! Dit gaan een van de weinige momenten zijn dat je gewoon lekker je eigen ding kan doen, zeker als je niet heel erg veel online meetings hebt op Zoom, Hangouts, Skype, Google Meet of Microsoft Teams,…

We zitten natuurlijk nog altijd wel in een pandemie, dat mogen we niet vergeten vind ik. Ook al is dit artikel bedoeld om je inspiratie te geven als je niet goed weet wat aan te trekken op je thuiswerkdagen, het is natuurlijk ook helemaal normaal dat je jezelf niet echt voelt of dat je niet lekker in je vel zit. En al helemaal als je baan niet meer zo zeker is, je ondertussen thuis moet werken met anderen in de buurt of met kinderen die thuis zijn,… Het laatste wat ik zou willen, is je een schuldgevoel aanpraten!

Aan de andere kant moet je natuurlijk nog steeds omgaan met je baas, je collega’s en eventuele klanten of businessrelaties. Ik zou zeggen: doe gewoon lekker waar jij je goed bij voelt, deze rare tijden zijn al moeilijk genoeg voor iedereen. Het laatste wat we nu moeten gaan doen, is mensen puur op hun uiterlijk gaan beoordelen, toch?

Written by admin

One Comment

  1. Ik ga ook altijd voor lekker comfortabel wanneer ik thuis werk. Ook een sjaal vind ik erg fijn omdat ik het toch snel koud krijg als je lang stilzit. Heb nu net een nieuwe gekocht die is lekker warm. Vind het prima zo dat thuiswerken!