in

Welke douchegoot past bij je douchevloer?

(Last Updated On: September 6, 2020)

Welk type douchegoot is geschikt voor welke badkamervloer?

Ah, de badkamer: heerlijke plek om na een drukke dag weer helemaal zen te worden. Liefst doe je dat helemaal op jouw eigen manier, en dat lukt het beste als de badkamer helemaal naar jouw wens is. Zo hebben wij op dit moment een heel slechte badkamervloer, waar je na een douche of bad wat werk in moet steken om het weer snel droog te krijgen, anders krult de plaklaminaat nog meer omhoog. Dat was dus een flinke miskoop… Nu zijn we aan het kijken om dat plaklaminaat – dat dus écht geschikt was voor in de badkamer, bizar – te gaan vervangen door een andere optie in de badkamer: tegels, een gietvloer,… opties genoeg.

Ook onze douchebak is erg vervelend om te kuisen: we hebben een open douche (met 1 glazen wand) die groter is dan standaard, maar waarbij er flink wat water op de douchemat eindigt na een douchebeurt. Komt nog bij dat het water niet standaard over de hele douchebak komt, en er dus snel veel vuil in de bak blijft hangen. Ook van de afvoergoot ben ik niet tevreden: het is moeilijk om weer snel proper te krijgen en is een van de kleine (grote?) ergernissen in de badkamer.

Moesten we de Lotto winnen, zou ik gelijk de douche aanpakken! Het poetswerk zou zoveel simpeler en makkelijker kunnen zijn. Je merkt het al: ik wil gerust moeite doen om ons huis netjes en schoon te houden, maar dan heb ik ook graag alles strak zodat het snél kan.

Maar… welke vloer en welk afvoersysteem zouden we dan kiezen?

(foto: Sidekix Media / Unsplash)

Gietvloer

Mijn vriend en ik zijn erg fan van een mooie gietvloer, maar dan wel het liefste een gietvloer uit beton. Misschien niet zo heel handig als dat iedere keer weer nat wordt. Ik las dat er ook gietvloeren uit kunststof bestaan, die eruitzien als beton. Kijk, dat klinkt al weer wat beter voor in een natte ruimte 😉 Helaas is dat dan wel weer plastic en vraag ik me af hoe gezond het kan zijn als dat in een natte en warme ruimte is?

Welke douchegoot kan je in een gietvloer integreren? Aangezien je bij een gietvloer gemakkelijk de grootte en breedte van je douche kan kiezen, kan je kiezen voor een fijne, brede douche en een douchegoot 90 cm installeren.

Mozaïekvloer in de badkamer:

Oh, ik ben fan van een mooie mozaïek. Maar of het een optie zou zijn om in de badkamer te leggen en ook als douchevloer te gebruiken? Het klinkt als een hoop schoonmaakwerk, om eerlijk te zijn. Hoe minder voegen je proper moet houden in de douche, hoe beter!

Natuursteen

Een grote favoriet in veel badkamers: natuursteen. Je hebt er wel speciale producten voor nodig om de vloer mooi te houden en goed te kunnen poetsen, maar dat is het zeker waard. Je kan kiezen tussen bijvoorbeeld leisteen, marmer, graniet,…  Als je graag en natuurstenen vloer wilt in je badkamer, en die wilt laten doorlopen in de douche, kijk je best goed naar welke douchegoten je nodig zal hebben.

Keramische tegels

Ook heel mooi en handig: keramische tegels. Ze zijn gemakkelijk om te reinigen en er bestaan heel veel tinten, kleuren, patroontjes en verschillende formaten. Zo kan je zelf ook een beetje incalculeren hoeveel voegen er zullen zijn. Je kan deze tegels aanbrengen op de vloer en op de wanden, zo kan het geheel heel mooi doorlopen. Er zijn veel verschillende soorten afvoersystemen en douchegoten beschikbaar voor keramische tegels, net omdat ze zo vaak gekozen worden.