in

Hoe zelf gelnagels zetten: DIY gelnagels plaatsen en verwijderen + stappenplan

(Last Updated On: September 3, 2020)

Hoe zelf gelnagels zetten: DIY gelnagels plaatsen en verwijderen: Wil jij ook graag wekenlang plezier hebben van je pasgelakte nagels? Dan zijn gelnagels wat voor jou. Heel wat vrouwen laten gelnagels zetten in het salon. Gel nagels laten zetten kan echter duur zijn en het salon heeft ook niet altijd de kleur die je graag hebt voor handen. Daarnaast rekenen heel wat salons ook heel wat geld aan om gelnagels te verwijderen. Misschien is het een goed idee om zelf gelnagels te plaatsen en te verwijderen?

Wat heb je nodig om zelf gelnagels te zetten?

pink-gellac-gel-nagellak
pink-gellac-gel-nagellak

(Deze prachtige nagellak shop je hier)

Vooraleer je zelf gelnagels kunt zetten zijn er natuurlijk heel wat dingen die je nodig hebt. Wij hebben ze alvast even voor jou op een rijtje gezet.

  • Nagelvijltjes en een buffer

Vooraleer je gelnagels zet is het belangrijk dat jij je nagels knipt en vijlt. Je moet een buffer over je nagels gebruiken zodat de gel beter grip heeft op je nagels.

  • Gel topcoat en basiscoat

Wanneer je graag gelnagels wilt moet je eveneens ook een gel topcoat en een basiscoat hebben. Deze gaan ervoor zorgen dat de gel lak langer op je vingers blijft zitten.

gelnagellak
gelnagellak

Deze gel nagellak shop je hier

  • Gel nagellak kleuren

Daarnaast moet je ook een kleur nagellak kiezen. Kies er eventueel enkele uit zodat je lekker kan afwisselen. (Ontdek hier onze favoriete gel nagellak)

  • UV Ledlamp

Ook moet je een UV Ledlamp aanschaffen. Deze ledlamp zal ervoor zorgen dat de gel lak op je vingers hard wordt.

nageldroger-gel-nagellak
nageldroger-gel-nagellak

Zelf gelnagels verwijderen

Wanneer je lak na enkele weken gekrast is of je nagel te veel gegroeid is moet je hem natuurlijk ook verwijderen. Hiervoor heb je de volgende materialen nodig:

  • Gel Nagellak remover

Hoewel je eventueel ook nagellak verwijderaar kan gebruiken kan dit lang duren en je nagels beschadigen omdat je vaak de gel van je nagels moet krassen. We raden je dan ook zeker aan om een goede nagellak verwijderaar te kopen die speciaal voor gelnagels ontwikkeld werd. Anders beschadig je je nagels zeker.

nagellak-verwijderaar-gelnagels-acetone
nagellak-verwijderaar-gelnagels-acetone
  • Gel remover clips

Om het makkelijker te maken de gel te verwijderen kan je ook Gel remover clips gebruiken. Deze remover clips klemmen zich om je nagels om zo de Gel nagellak remover te laten inwerken. Indien je geen Gel Remover Clips wilt gebruiken kun je eventueel ook watten in gel remover drenken en om je vingers bevestigen met zilverpapier (of dit kant-en-klaar kopen).

nagellakremover-gel-zilverpapier
nagellakremover-gel-zilverpapier

 

nagellak-remover-clips
nagellak-remover-clips

Er is een grote kans dat je ook een spateltje nodig hebt om de nagellak volledig te verwijderen en van je nagel af te schrapen. Doe dit zo voorzichtig mogelijk en – als je klaar bent – verwen je nagels zeker met een verzorgende handcrème. Breng ook niet gelijk nieuwe nagellak aan: laat je nagels best enkele dagen rusten.

gelnagels-zetten
gelnagels-zetten

Hoe zelf gel nagels plaatsen

Nu je alle benodigdheden in huis hebt kun je aan de slag om zelf gel nagels te plaatsen. Hoe doe je dat nu eigenlijk?

  • Vooraleer je zelf gelnagels kan zetten moet jij je nagels knippen en schoon maken. Verwijder alle vuil en gebruik de buffer om het oppervlak van je nagel klaar te maken voor de base coat.
  •  Nu ga je de basecoat aanbrengen. Probeer geen base coat op je nagelriem te lakken en probeer zo zorgvuldig mogelijk te werk te gaan. Houd je hand nu 2 minuten onder de UV lamp.
  • Daarna kun je te werk gaan met de gekleurde nagellak. Afhankelijk van het merk nagellak dat je aanschaft zul je 1 of 2 lagen nagellak moeten aanbrengen. Laat je hand alweer 2 minuten onder de lamp rusten. Tip: sommige mensen vinden het makkelijker om de duim en de 4 vingers apart te doen, de meeste UV-lampen zijn ook zo vormgegeven.
  • Nu je klaar bent met de kleur ga je de top coat aanbrengen. Ook deze moet 2 minuten onder de lamp laten harden. Je kan twee top coats aanbrengen indien gewenst – houd er wel rekening mee dat het dan langer kan duren om de gel te verwijderen.

Wanneer je klaar bent was jij je handen grondig met zeep en gebruik je een goede moisturiser op je handen. Werk eventueel wat nagelriemolie in op je nagelriemen.

Geen zin om alles apart te kopen? Gelukkig bestaan er ook handige starterskits!