in

Destashen: Afgekickt van make-up kopen

(Last Updated On: July 10, 2019)

Yup, dat lees je goed: ik koop zo goed als geen make-up meer… alleen nog de make-up die ik echt nodig heb. Zo kocht ik deze week in de Inno een mat-roze lipstick van Bourjois en een concealer met roze ondertoon van Maybelline. Maar het voelt zo goed!

Het gevaar van Limited editions

Ik stashte er maar op los tot ongeveer een halfjaar geleden: “Oh leuk, een nieuwe collectie nagellakjes van Catrice. Die moet ik hebben!” en vervolgens droeg ik ze misschien 1 à 2 keer in 3 maanden tijd. Of die limited editions die altijd weer achterin je make-uplade verdwijnen. Eigenlijk is dat best zonde van je geld en van de ruimte in je huis of appartement. Ik heb nog maar vage plannen om op mezelf te gaan wonen, maar ik zou er niet aan mogen denken dat ik meer dan 1 schoendoos vol make-up mee verhuis. Ook word ik trouwens heel onrustig van rommel (en ik ben een ontzettende chaoot: als ik te veel spullen heb, ben ik vanalles kwijt).

Make-up opmaken

Nu heb ik welgeteld 1 foundation (de Catrice photo finish foundation) en hij is bijna op (misschien wordt de volgende een hele lichte van Gosh, porcelain of natural… eigenlijk is deze van Catrice nu wat te donker). Ook mijn Sleek storm -palette dat ik iedere dag bijna gebruik, gaat lekker op. En ja, ik ben daar blij mee!

Mijn droom-stash?

Alleen vind ik het zo moeilijk om oogschaduw op te maken: het liefste hou ik op het einde van de rit dit over:

  • een palette oogschaduw met alleen de kleuren die ik gebruik (waarschijnlijk MAC, Inglot,…): ik vind het vreselijk dat ik uit sommige palettes maar enkele kleurtjes gebruik terwijl sommige kleuren ongebruikt blijven omdat ze absoluut niet bij me staan
  • 1 foundation
  • 1 bronzer
  • 3 highlighters (1 vloeibare, MAC redhead en MAC soft ‘n gentle)
  • enkele blushes (mat en met sheen): ik ben nog op zoek naar enkele fijne blushes, als je tips hebt?
  • 1 mascara (nu heb ik er nog veel, ik kocht ze altijd en masse als er een aanbieding was)
  • 1 oogschaduwprimer
  • 3 à 4 lipsticks
  • 3 à 4 lipglosses
  • een stuk of 3 oogpotloden (zwart – bruin – ?)
Het is eigenlijk best bizar: tot ongeveer mijn 20e gebruikte ik amper make-up, het scheelde me niks en ik vond het iets voor ‘kakwijven’ 😉 Toen ontdekte ik blogs zoals Temptalia, Misslipgloss,… en begon alles. Ik heb zoveel make-up gekocht in de laatste jaren dat het idioot geworden is: ik zie het ook erg goed omdat ik alles in mijn kleine kamertje moet zien op te bergen. Daarom besloot ik ook dat het genoeg geweest was! Een dik halfjaar geleden moest ik beginnen met sparen voor de oogoperatie die ik graag wilde laten doen en dat betekende letterlijk: op droog brood leven, geen kleding of make-up kopen. En toen gebeurde het grote wonder: make-up deed me niet zoveel meer. Ik kon met gemak de nieuwste collecties laten liggen, begon met het weggeven van producten die ik toch nooit gebruikte en ook omdat ik veel make-up daardoor iedere dag begon te gebruiken, zag ik mijn stash kleiner worden: heerlijk!
Eigenlijk is er gewoon een verschuiving geweest: ik vind dat ik nu een hele goede basisstash heb (al mag er van mij nog meer weg) met allemaal fijne producten en nu ben ik bezig met fashion… maar dat is voor een andere keer 😉
Zo meteen ga ik verder met nagellak uitzoeken (want zelfs die stash is enorm aan het slinken: ik koop nog amper nagellak en geef heel veel weg aan mijn moeder en vriendinnen) voor de blogsale!
Psst: zoals je misschien merkt, heb ik het de-stashen nu opgedeeld: make-up, verzorging & bad- en haarproducten, tassen en kleding. Ik hou jullie op de hoogte!

Written by admin