in

Declutter je ‘fantasy self’

(Last Updated On: October 24, 2017)

Zo goed als alles wat ik in mijn appartement heb, wil ik gebruiken. Daarom ben ik nu al enkele jaren ongelofelijk geïnteresseerd in minimalisme en vooral de laatste jaren begint het iets beter te lukken. Ik las een tijdje geleden over het declutteren van je ‘fantasy zelf’: de persoon die je ooit graag zou willen zijn. In mijn geval: een bakgrage, sportieve en übercreatieve madam die constant op hakken van 10 centimeter rondhuppelt. Tijd om dat eens aan te pakken!

declutter-fantasy-self

(vrouw in baljurk – door Evgeniia Litovchenko / shutterstock)

Sportkleding en sportitems

Al meer dan 4 jaar heb ik hier yogakleding liggen en nog gewichten en een yogamat. Onaangeroerd de laatste 3 jaren, eigenlijk. Nieuw voornemen: gebruiken als loungekleding!

Katrijn, baking queen

Ik ging op mezelf wonen en ging ieder weekend of doordeweeks bakken. Uhu. Dat heb ik exact een halfjaartje misschien volgehouden, tot ik een veel veeleisendere job kreeg. Misschien nu ik weet dat ik geen gluten verteer, moet ik het opnieuw proberen. Maar of ik alles nog nodig heb wat ik indertijd gekocht heb… don’t think so 😉

Oh hoi, ik DIY alles

Aha, deze zomer kreeg ik het lumineuze idee om helemaal zélf mijn eigen badproducten te maken. Na enkele pogingen stopte ik ermee, maar ik moet het van mezelf terug oppakken om in ieder geval mijn voorraadje op te maken.

En het leek me ook nog eens tof om te beginnen breien en haken. Gok eens hoe lang dat alweer in de kast ligt? 😉

De beautyblogger

Ohja, ik plaats hier énorm veel gedurfde make-uplooks, toch? Niet, dus. Zelf grijp ik in mijn dagelijkse leven nooit naar een pompoenoranje oogschaduw of een turquoise eyeliner, dus geef ik dat soort items beter weg.

De planner

Planners en plannerspulletjes galore, hier ten huize Glamourista. En ook behoorlijk onaangeroerd. Ik blijk vooral héél blij te worden van mijn Lamy vulpen en Moleskine stipjesboekjes en dat is het zo ongeveer. Binnenkort op Glamourista: een méga winactie 😉

De danseres

Dit is een pijnlijke: waar ik vroeger meehielp bachata- en salsalessen te geven, moet ik nu mijn hakken van 10 cm in de kast laten staan en zelfs steunzolen dragen. Driekwart van mijn schoenen mag ik niet meer dragen… auw. Zeker als je weet dat ik investeer in mijn schoenen omdat ik ze jarenlang wil dragen. I need a hug, you guys…

De cultfilm-conoisseur

Mij doe je meer plezier met een cultfilm dan met een of andere typische blockbuster. Ik heb hier thuis dan ook een kleine collectie Franstalige en Spaanstalige films die ik fantastisch vind… maar ik bekijk ze amper (behalve Age of Adaline <3 ) en ondertussen nemen ze plaats in. Eens kijken of het me lukt om ze te digitaliseren (helaas vind ik die films dus niet op Netflix, grrrr).

De blogger, tout court

Ik heb een ringlamp in huis, statieven, een fotostudio, you name it. Hooguit 1 à 2 keer gebruikt… dus dit moet ik misschien maar te koop zetten zodat ik van dat geld iets veel nuttigers kan doen.

Jullie horen het: tijd om ook mezelf eens goed onder de loep te nemen en eens te bedenken wat ik eigenlijk met die spullen wil doen. En vooral: of ik niet beter spullen voor mijn huidige zelf koop, dan een droombeeld van mezelf? Nuja, niets mis met dromen hebben natuurlijk, maar als het al jaren staat te verstoffen,…