in ,

Cyber Monday 2020: korting, koopjes & geschiedenis (Wat en wanneer is Cyber Monday 2020)

(Last Updated On: August 30, 2020)

In Nederland houden we van online shoppen! Maar wist je dat de maandag na Black Friday helemaal in het teken staat van online promoties en acties? Deze maandag wordt ook wel eens Cyber Monday genoemd.

Wat is Cyber Monday?

Cyber Monday is de maandag na Black Friday. Op Cyber Monday zijn het de online winkels die een grote uitverkoop doen. Waar Black Friday in het verleden vooral door fysieke winkels werd ingezet als promotiestunt vonden de online webwinkels het nodig om een Cyber Monday in te voeren zodat ook zij hun klanten leuke kortingen konden aanbieden. In de praktijk is het echter vaak zo dat online winkels promoties houden voor zowel Black Friday als Cyber Monday. Vandaag de dag is Cyber Monday dus meer een verlenging van de online koopjesperiode in plaats van een op zichzelf staande promotiedag.

Lees ook: Black Friday, Black Friday deals / Black Friday kortingen

Lees ook: Singles Day en Singles Day deals / Singles Day kortingen

Lees ook: Cyber Monday en Cyber Monday deals / Cyber Monday kortingen

 

Hoe is Cyber Monday ontstaan?

Cyber Monday werd bedacht door Ellen Davis en Scott Silverman voor hun online shop. De eerste Cyber Monday werd in 2005 in de Verenigde Staten gehouden en is nu een wereldwijd fenomeen.

In 2016 werd er tijdens Cyber Monday een recordomzet van 3.45 miljard dollar gedraaid tijdens Cyber Monday. Het was de allereerste keer in de Amerikaanse geschiedenis dat een in 1 dag voor meer dan 3 miljard dollar online verkocht werd.

 

Waar komt de naam Cyber Monday vandaan?

In tegenstelling tot Black Friday zit er geen heel grote geschiedenis aan de naam Cyber Monday vast. De naam Cyber Monday is ontstaan nadat men zag dat het internet verbruik op de maandag na Thanksgiving heel wat toenam. Amerikanen kwamen net uit Thanksgiving vakantie en waren klaar met hun Black Friday inkopen, dus kon men weer aan het werk! Op die manier steeg het internet verbruik en werd de eerste maandag na Thanksgiving dan ook Cyber Monday genoemd.

cyber-monday-kortingen
cyber-monday-kortingen

Tips om koopjes te doen tijdens Cyber Monday

Wanneer je graag wat goede koopjes scoort tijdens Cyber Monday hebben we hier alvast enkele tips op een rijtje gezet:

  1. Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Wil jij graag een goedkope computer scoren? Of misschien heb jij wel een duur parfum op het oog waar je wat korting op wil? Wanneer je leuke koopjes wil doen tijdens Cyber Monday is het een goed idee om je in te schrijven voor online nieuwsbrieven. Heel wat online webwinkels sturen hun Cyber Monday promoties enkele dagen van tevoren naar hun klanten via de nieuwsbrief. Op die manier weet jij precies wat je kan verwachten.

  1. Word lid van Facebook groepen die draaien om koopjes

Op Facebook zijn er heel wat Facebookgroepen te vinden die koopjes of goede deals delen. Het kan erg handig zijn om lid te worden van zulke groepen zodat je op die manier een mooi overzicht hebt van wat waar erg goedkoop is. Daarnaast kan je vaak ook vragen stellen en te weten komen of iets echt een goede deal is of niet.

  1. Doe vooraf onderzoek

Het is erg makkelijk om online prijzen te veranderen. Het is dan ook erg belangrijk dat je vooral goed onderzoek doet naar wat de producten die jij wil nou normaal kosten. Het zou zonden zijn mocht een winkel je bedotten door de korting te berekenen op een hogere basisprijs. Dit onderzoek doe je best een goede maand voor Cyber Monday – start met andere woorden in Oktober! Op die manier kan je heel wat uitsparen op normaal gezien erg dure producten.

  1. Maak een spreadsheet aan

Maak een spreadsheet aan van websites die de producten aanbieden die jij wil aankopen. Stel nu dat je een nieuwe telefoon wil aankopen – dan doe je een maand op voorhand al wat verkenningswerk. Verzamel de links naar de producten in een spreadsheet en zet de prijs van de producten langs de links. Op Cyber Monday kan je dan makkelijk en snel de productpagina’s bezoeken en krijg je een overzicht van de verschillende prijzen en kortingen!

  1. Laat je niet gaan

Heel wat mensen kopen meer dan ze nodig hebben of zelfs willen tijdens Cyber Monday. Het is erg makkelijk om je een beetje te laten gaan wanneer er klaarblijkelijk online goede deals te vinden zijn. Het is dan ook belangrijk jezelf een budget op te stellen zodat je na Cyber Monday niet in het rood belandt.

Cyber Monday deals en kortingen

Written by admin