in

Wat is CoolSculpting en wat doet het tegen lovehandles

(Last Updated On: March 21, 2021)

Wat is CoolSculpting en wat doet het tegen lovehandles? Vet verliezen is een gevecht waar velen onder ons mee blijven worstelen: het is heel moeilijk om vet te verliezen en al helemaal als je dat op een erg gerichte plek wilt, zoals bijvoorbeeld je bovenarmen of lovehandles.

CoolSculpting
CoolSculpting

Lekker eten en genieten van een wijntje en wat lekkers met je partner of vrienden en vriendinnen is natuurlijk ook heerlijk en het is moeilijk om zulke fijne gewoontes te doorbreken, toch? Zeker nu we elkaar minder kunnen zien, wil je net éxtra genieten van de tijd die je samen hebt.

 

Het verliezen van vet op zichzelf is al niet makkelijk en als het dan lukt is het ook nog eens heel lastig om dit resultaat vast te houden. Een van de nieuwere manieren om vet te verwijderen is CoolSculpting: een niet-invasieve manier om vet erg lokaal te kunnen verliezen.

 

Vooral op plekken waar je heel lastig vet verliest werkt dit, zoals op je buik, bij je benen, je bovenarmen of je lovehandles. Hierbij wordt er door gerichte afkoeling van vetcellen voor gezorgd dat dat vetlaagjes verdwijnen. Alles over CoolSculpting lees je hieronder!

Hoe werkt CoolSculpting?

CoolSculpting heet officieel Cryolipolyse, dit is een nieuwe manier van vet verwijderen door het bevriezen van vetcellen. Nadat deze vetcellen bevroren zijn worden ze door het lichaam op natuurlijk wijze afgevoerd.

Hiermee behaal je, net als bij een operatie, zichtbaar resultaat. Maar dan dus zonder operatie en de daarbij horende risico’s.

De cryolipolyse behandeling is door wetenschappers van de Massachusetts General Hospital in Boston ontwikkeld. Dit opleidingsziekenhuis is overigens een onderdeel van de bekende Harvard Medical School.

 

Hier werd ontdekt dat vetcellen door extreme kou kunnen worden aangetast. Hierop besloten ze een koelproces te ontwikkelen waarbij vetcellen onder de huid worden afgekoeld.

 

Hierdoor sterven vetcellen af en vervolgens voert je lichaam deze cellen op natuurlijke wijze af. Dit heeft als resultaat dat vetcellen permanent uit het lichaam verdwijnen. De methode is heel precies toe te passen en wordt exact zo toegepast bij CoolSculpting Kliniek.

Hoe ziet een cryolipolysebehandeling er in de praktijk uit?

Je begint met het maken van een afspraak voor een consult. Als dit gepland is, kun je alvast wennen aan het idee. Vervolgens wordt bij dit consult alles besproken, waaronder ook je medische status, en wordt er bekeken of het gewenste resultaat kan worden behaald en hoe snel. Op basis hiervan wordt er samen met jou een behandelplan samengesteld.

Op de behandeldag zelf wordt het te behandelen gebied omcirkeld op je lijf en met een speciale gel wordt je huid beschermd.

 

Vervolgens wordt het apparaat aangebracht en wordt je huid als het ware vacuüm gezogen. Daarna start het daadwerkelijke koelproces, wat ongeveer 35 minuten zal duren. In deze tijd kunnen vetcellen definitief worden verwijderd, zodat het lichaam ze daarna kan afvoeren en ze nooit meer terugkomen.

Je kunt na deze 35 minuten klaar zijn met vet verwijderen, maar als je meer vet wil weghalen duurt het langer. Dit is allemaal afhankelijk van jouw persoonlijke plan dat is opgesteld in overleg.

 

Je hebt overigens geen verdoving nodig, de behandeling is niet pijnlijk. Wel kan het vacuüm zuigen pijnlijk aanvoelen en bij het begin van het koelen kun je ook wat onprettige gevoelens ervaren. Dit trekt over het algemeen echter heel snel weg, waarna je een verder pijnloze behandeling hebt.

Tijdens een behandeling kun je zelfs gewoon eten, drinken, tv-kijken of werken. Na behandeling wordt het apparaat verwijderd en volgt een massage. Om ervoor te zorgen dat het behandelde gebied voldoende kan opwarmen blijf je daarna nog even zitten, waarbij je weer wat onprettige gevoelens kunt ervaren. Ook dit trekt weer heel snel weg.

Wat gebeurt er verder na de behandeling?

Het is geen operatie of anderszins chirurgische methode. Je hoeft dan ook niet echt te herstellen en je ondervindt verder geen last. Het behandelde gebied is de eerste week soms wel wat gevoeliger.

 

Je kunt de volgende dag gewoon weer normaal verder met je leven. Je krijgt wel een aantal instructies mee, waarin staat wat je kunt verwachten en wat je in bepaalde situaties het beste kunt doen. Na een tijdje komt je terug voor controle. Dan wordt ook het resultaat bekeken en besproken.

Zijn er andere apparaten die vet kunnen bevriezen?

Omdat CoolSculpting populair is zijn er meerdere mensen en bedrijven die beweren vet te kunnen laten bevriezen met bepaalde apparatuur. Maar van veel van deze apparaten is de werking nooit bewezen.

 

In Amerika is CoolSculpting de enige behandeling die door de autoriteiten is aangemerkt als werkend. In Nederland heeft de voedsel- en warenautoriteit hetzelfde geconcludeerd en is de CoolSculpting Kliniek een van de weinige klinieken in Nederland die dit aanbiedt.

Wanneer je dus je vet wil laten bevriezen is CoolSculpting de manier, andere werkwijzen zijn niet bewezen. Informeer je dus goed op voorhand en lees ook zeker zo veel mogelijk reviews voor je een eerste afspraak inboekt.

Levert CoolSculpting blijvend resultaat op?

De vetcellen die verwijderd worden bij dit proces zullen wegblijven, deze worden door het lichaam afgevoerd en kunnen dan ook niet meer terugkomen.

Bedenk wel dat het vet dat je had er niet zomaar is gekomen. Je zult hierna dus ook je levensstijl aan moeten passen, want anders komt het vet vanzelf weer terug.

Wanneer je al gezonder was gaan leven maar je het proces wat wilde versnellen, geldt dit natuurlijk niet.

Hoeveel kost CoolSculpting?

De kosten van CoolSculpting verschillen uiteraard per aanbieder. Daarnaast heeft te behandelen gebied en jouw persoonlijke situatie invloed op de kosten.

 

De prijzen beginnen ongeveer rond de 400 euro per behandeling. Bekijk altijd vooraf goed wat jouw situatie is en bespreek dit. Op deze manier kan worden bepaald hoeveel behandelingen er nodig zijn en wat de prijs zal worden.

 

Zo voorkom je dat je aan het eind voor verrassingen komt te staan.

Voor wie is CoolSculpting een geschikte methode?

In principe is deze behandeling voor vrijwel iedereen geschikt. Wel kan niet ieder gebied efficient worden behandeld. Het werkt voor nu vooral voor de onderkin, de heupen, buik, de bovenarmen en benen. Daarnaast werkt het bij mannen voor borstvorming door vet.

Wanneer het niet lukt om af te vallen kun je deze behandeling overwegen. Natuurlijk zou de eerste stap moeten zijn het aanpassen van je levensstijl, met goede voeding en veel beweging. Dit ook omdat je anders na de behandeling weer vet zult ontwikkelen en je de behandeling voor niets hebt laten uitvoeren.

 

Je kan dit op voorhand gemakkelijk uittesten op de website dankzij een handige test: zo weet je of jouw lichaam geschikt is voor CoolSculpting.

Als je dit echter al hebt geprobeerd maar het werkt niet, of niet voldoende, dan is CoolSculpting misschien wel een goede oplossing. Ook wanneer je overigens nog niet hebt geprobeerd om zelf af te vallen kun je natuurlijk prima kiezen voor deze behandeling. Het ieder zijn eigen keuze, en als je iets wil veranderen aan je lichaam moet je dat vooral doen. Jouw lijf, jouw keuzes!

 

Let wel, als je ongezond blijft leven en je voedings- en bewegingspatroon niet aanpast, kun je waarschijnlijk niet lang van het resultaat genieten.

 

Wat zijn lovehandles?

Hierboven vermeldde ik al even dat dit werkt tegen lovehandles, maar wat zijn die lovehandles dan eigenlijk?

 

Lovehandles zijn vetrolletjes die boven je broek of rok uitsteken en komen voor bij zowel mannen als vrouwen. Ook worden ze wel eens ‘muffin top’ genoemd.

Lovehandles verwijderen, hoe doe je dat? CoolSculpting kan hier heel gericht bij helpen als je al ontelbare buikspieroefeningen gedaan hebt en dat niet echt zijn effect heeft.