in

Communiekleding en lentefeest kleding

(Last Updated On: March 26, 2020)

Communiekleding voor kinderen en lentefeest kleding – De grote dag is bijna in aantocht! Het communiefeest en lentefeest is voor veel kids een leuke en spannende dag om nooit meer te vergeten. Voor deze speciale gelegenheid is het dan ook extra leuk om mooie kleding aan te trekken. In dit artikel gaan wij toelichten wat je dan zoal aan kan trekken, zodat je kinderen er netjes uitzien om een goede indruk te maken. Het doel is dan ook om deze dag zo speciaal mogelijk te maken voor jouw kinderen en voor jullie zelf, natuurlijk.

Ook leuk: de mooiste communiekapsels

Goedkope communiekleding

De basis in orde voor je communiekleding en lentefeest outfit

Allereerst: wat is een communiefeest eigenlijk? Het is een feest dat een kind van 6 à 7 jaar geeft als zij of hij zijn eerste heilige communie heeft gedaan. De heilige communie is de eerste eucharistieviering van een kind. Wanneer de viering is afgelopen, mogen alle genodigden van de communicant met hem of haar mee om het communiefeest te vieren.

communiekleding-lentefeest-outfits
communiekleding-lentefeest-outfits

(beeld: jbc)

Dit gebeurt meestal thuis, maar ook vaak op locatie. Een variant op het communiefeest is het lentefeest. Het verschil met de eerste communie is dat er met het lentefeest geen christelijke viering in de kerk is. Tijdens het lentefeest vieren de aanwezigen vooral dat het kind ouder wordt en dat de ‘jaren van verstand’ zijn aangebroken.

Het lentefeest wordt dan ook wel als alternatief voor het communiefeest gezien als de communicant en zijn ouders niet actief naar de kerk gaan. Alleen hoe je het wendt of keert, uiteindelijk gaat het erom dat je plezier maakt en er een leuke dag van maakt. Het leven is snel voorbij, daarom is het ook zo belangrijk om van alle dagen te genieten er iets leuks van te maken. Nu we weten waar het communiefeest voor staat, kunnen we weer terugschakelen naar de kledingkast. Dit zijn de opties waar je uit kan kiezen:

Optie 1: De klassieke communiekleding

Over het algemeen zijn er ieder jaar verschillende trends te spotten op het gebied van communiekleding. Zo bestond de communiekleding vorig jaar voornamelijk uit neutrale kleuren zoals wit, grijs, beige en blauw. Met fleurige accenten bij de meisjes. Je kan ervoor kiezen om voor de veilige opties te kiezen, dit betekent dat je dus vooral voor monochrome kleuren kiest.

Denk aan kleuren als antraciet, ecru, zwart en grijs. Het voordeel van deze kleuren is dat je hierdoor een tijdloze look krijgt, wat het weer mogelijk maakt om de communiekleding ook op school te dragen.


Naast het tijdloze kleurenpatroon kan je er ook voor kiezen om voor tijdloze ontwerpen te gaan. Denk dan aan: colberts, chino’s en andersoortig nette kledij voor de jongens. Voor de meisjes denk je aan jurken uitgevoerd in het wit of juist in zandkleur. Lichte en neutrale kleding combineert altijd wel ergens mee. Zo hebben je kids nog veel langer plezier van hun kleding!

Bovendien staan lichte, neutrale outfits vaak mooier op communiefoto’s en foto’s voor andere aangelegenheden. Alleen nog wel een handige tip, koop kleding op groei. Over het algemeen wordt communiekleding al een paar maanden van te voren gepast en gekocht. Zo begint de zoektocht naar de juiste kleding vaak al vanaf januari. Terwijl de grote dag pas rond mei plaatsvindt.

Veel mensen vergeten, dat zoon- of dochterlief natuurlijk nog een aantal maanden doorgroeit. Let er dus op dat je communiekleding koopt waar nog wat ruimte in zit, want hoe zonde is het als de kleding voor de eerste heilige communie niet meer past op de grote dag? Tevens geeft dit je ook speelruimte om de kleding ook op “normale” dagen te dragen.

Optie 2: Meegaan met de trends

Casual is tegenwoordig dé trend. Je ziet dat de colberts wegvallen en plaatsmaken voor polo’s, korte broekjes en fleurige printjes. Dit omdat ook de maatschappelijke normen aan het veranderen zijn, vroeger moest alles strak en netjes zijn, zeker voor een communiefeest (van een lentefeest was toen zelfs nog geen sprake). Tegenwoordig is het belangrijk dat je er een beetje netjes uitziet, dan is dat al goed genoeg. Stoer en rebels zijn de woorden die de trend van tegenwoordig benadrukken. Glitter en glamour zijn vaak de trends voor de meiden.

Wij zien ook dat sneakers in hun intrede hebben gedaan, er wordt tegenwoordig veel informele kleding tijdens officiële gelegenheden gedragen, dus ook bij de communie en het lentefeest.

De scheidslijn tussen formeel en casual is dan ook aan het vervagen. Het voordeel hiervan is dat je dus niet meer raar aan wordt gekeken, wanneer je er semi-casual bijloopt. Sterker nog: het wordt tegenwoordig alleen maar gewaardeerd, het wordt gezien als een uitstraling en uitdrukking van je eigen identiteit.

Tot nu toe hebben wij het vooral gehad over de trends qua communie outfits en lentefeest outfits voor jongens. Dit zijn de trends voor meisjes: Jurkjes en rokken hebben weer hun intrede gedaan, we zien ook dat neutrale kleuren hun intrede weer hebben gedaan, net zoals bij de outfits voor de jongens.

De kers op de taart: een leuk communiekapsel

Zorg ervoor dat je een leuk communiekapsel uitkiest, lekker ruikt en er schoon bij loopt. Dus: niet vlak voor je communie nog even in de modder gaan spelen 😉

Written by admin