in

Challenge: declutter 100 items in 1 uur

(Last Updated On: August 22, 2017)

Kan je 100 items in 1 uur declutteren? Ik zag dit voorbij komen op Facebook en het leek me erg interessant, vooral omdat ik al héél veel opgeruimd en gedoneerd heb. Maar: je kan nooit genoeg lege ruimte hebben 😉 (In totaal zal ik de laatste 4 jaar dat ik op mezelf woon, al minstens 30 zakken gedoneerd hebben met voornamelijk kleding, schoenen en keukenspulletjes. Ik ben iedere keer weer verbaasd als ik alsnog items tegenkom die ik kan doneren aan een tweedehandswinkel! Sommige items zoals duurdere schoenen en kleding probeer ik trouwens altijd eerst even te verkopen.

Wat verzamelde ik in 1 uur?

De 100 items haalde ik simpelweg niet… zo veel heb ik denk ik niet meer om te declutteren? Ik liep namelijk al best snel vast op het aantal items dat ik weg kon/wou doen! Dit moet ik trouwens zéker opnieuw doen als mijn vriend en ik gaan samenwonen, volgens mij kan ik dan nog rigoureuzer door mijn spulletjes gaan omdat ik weet dat ik dan veel minder moet verhuizen 😉

Dus, here we go:

IMG_20170822_111238

Een hele set items voor mijn planning en bullet journaling… allemaal items die ik niet gebruik, zo jammer! Dus… binnenkort kunnen jullie bovenstaand pakket winnen! (19 items)

IMG_20170822_114644

En dit kan ook weg: het meeste is tenslotte op Netflix e.d. te vinden. Ik hou niet graag boeken en dvd’s bij… zo nutteloos in mijn ogen. Ook mijn volgeschreven planners gaan trouwens in het oud papier. (21 items)

IMG_20170822_132154

En dan nog wat random items: kleding, een speelgoed muis, … kleding die niet goed past, schoenen die ik nooit draag (die ik overigens wel te koop ga zetten) of keukenspulletjes die ongebruikt in de lade liggen: weg ermee! Daar kan ik vast nog wel iemand anders blij mee maken 🙂 Oh, en die shaping jurkjes komen mijn appartement niet meer binnen, wat doen die dingen toch pijn als je IBS hebt 🙁 (27 items)

IMG_20170822_161811

Aangezien er enkele verzorgingsproducten op waren, mochten deze ook weg! (6 items)

Totaal van deze declutterronde: 73 items!