in

Challenge: 1 jaar geen make-up kopen (6 maanden update)

(Last Updated On: July 12, 2019)

Eind juli nam ik mezelf voor, na een zoveelste make-up miskoop, om een jaar lang geen make-up te gaan kopen. Ook omdat ik ondertussen zou verhuizen en ik mijn vertrouwde winkels daar niet zou vinden. Ik wist dat ik sowieso enkele dingen moest vervangen en online bestellen en besloot om dan maar ineens voor een volledig jaar mijn make-up te kopen. Daarna mocht ik van mezelf een jaar lang geen make-up kopen.

Stoppen met make-up kopen

Waarom, eigenlijk? Ik zat zo in de gewoonte van snel-snel eventjes bij het Kruidvat /H&M,… een lipglossje of mascara mee te nemen, waardoor ik ook veel miskopen deed. Heel jammer natuurlijk, want eigenlijk weet ik al jaren welke make-up het beste bij mij past. Door Glamourista kocht ik jarenlang nieuwe collecties of kocht ik iets ‘om te testen en te reviewen’. Aangezien ik mezelf niet meer echt als een beautyblogger zie, hoef ik dat ook niet meer te doen. En eerlijk: ik heb maar één gezicht, hoeveel make-up heb ik dan nodig?

Afbouwen en minimaliseren

Doordat ik heel veel interesse heb in minimalisme, was het normaal dat ook mijn wereldbeeld qua make-up begon te veranderen. Ik wou graag minder make-up, maar betere kwaliteit. Het liefst ook iets natuurlijkere ingrediënten, als dat even kan. En eerlijk: ik vind het zo fijn om een kleine make-upcollectie te hebben! Het is zeg maar een ‘make-up capsule wardrobe’ waarbij ik alles perfect kan combineren en dragen. Het zijn mijn favoriete producten!

En nu?

Ik merk dat ik totaal geen last meer heb van de constante koopdrang die ik had. Ook omdat die winkels nu niet meer in de buurt zitten, hoor. Maar ik bestel het ook niet online. Ergens is het een heel fijn gevoel: ik hou geen nieuwe make-upreleases meer in het oog, ik mag het toch niet kopen. Punt. En dat zorgt ervoor dat ik ook weer heel blij ben met de collectie die ik nu heb. Ik werk enkele producten op dankzij mijn rolling project pan.