in

De leukste cadeaus voor een wijnliefhebber

(Last Updated On: November 23, 2022)

De leukste cadeaus voor een wijnliefhebber

Op zoek naar een origineel cadeau voor een wijnliefhebber? In plaats van in het wilde weg een fles wijn op de kop te tikken, kun je wat origineler uit de hoek komen met deze tips.

Photo by Alexandra Dementyeva on Unsplash

Wijnproeverij

Hét cadeau voor een wijnliefhebber: meedoen met een wijnproeverij. Je hebt ondertussen een heel uitgebreide keuze aan proeverijen.

Je kan een kant-en-klaar pakket kopen met een selectie wijnen en de nodige tekst en uitleg erbij op papier. Ook online proeverijen zijn best leuk en heel populair geworden sinds de COVID-lockdowns.

Je krijgt thuis een pakket wijnen geleverd en tijdens een online call proef je de verschillende wijnen een voor een en krijg je de nodige tekst en uitleg. Dit is een leuke ervaring omdat je de proeverij in je eigen vertrouwde omgeving doet en dat met vrienden en familie.

Maar veruit de populairste opties zijn uiteraard nog altijd de proeverijen in speciaalzaken en op een heus chateau zelf.

Wijngeurset

Wanneer je een fles wijn opent, is de geur het eerste wat je meteen opvalt. Die ‘neus’ analyseren, zorgt vaak voor geanimeerde gesprekken aan tafel.

Een wijngeurset kan dan helpen om de verschillende geuren te herkennen. Deze set bestaat uit de meest voorkomende geuren die je vaak terugvindt in wijnen. Het perfecte cadeau voor een wijnliefhebber.

Wine-opoly

Een liefhebber van wijn én gezelschapsspellen? Dan scoor je dubbel met het Wine-opoly spel. Jawel, het bekende Monopoly spel maar dan in een wijnversie.

Aan de hand van dit spel leer je leuke weetjes over wijn, kun je de meest exclusieve chateaus kopen en wanneer je stinkkaas serveert tijdens een proeverij, moet je naar de gevangenis. Met dit spel scoor je zeker bij een wijnliefhebber.

Doe er nog een wijncadeau bij en je gaat een leuke avond wijnplezier tegemoet.

Kerstwijn

Wil je graag een wijn cadeau geven, dan is het leuk om je wijnen aan te passen aan de periode van het seizoen: bijvoorbeeld een frisse rosé in de zomer, een vollere rode wijn of een elegante witte wijn in het najaar.

Zo kan de gelukkige ontvanger meteen van de wijn genieten. Zeker rond de eindejaarsperiode is kerstwijn een leuk idee. Zo heb je meteen de perfecte compagnon mee voor het kerstdiner.

Wijntools

Een klassieker misschien, maar wel altijd een geliefd cadeau voor een wijnliefhebber: wijntools! Een mooie kurkentrekker, decanteerfles, wijnthermometer of druppelstopper. De mogelijkheden zijn haast eindeloos.

Wil je echt origineel uit de hoek komen? Dan kun je misschien kiezen voor een echt sabreermes – ook wel een champagnesabel genoemd. Een prachtig cadeau voor een wijnliefhebber die van mousserende wijnen houdt.

Written by admin