in

Hoe richt je een buffetkast leuk in?

(Last Updated On: May 24, 2021)

De leukste inrichting voor jouw buffetkast – Een buffetkast is handig als opbergruimte van je serviesgoed en glazen, en vaak een ultieme blikvanger van bijna ieder interieur. Vroeger kwamen ze vaak in de standaardmodellen, maar tegenwoordig kun je alle kanten op. Buffetkasten met ledverlichting met een moderne look of misschien ben je wel helemaal weg van de barokstijl buffetkasten. Ongeacht welke stijl jou het meest aantrekt een buffetkast is altijd een absolute win. Maar hoe richt je jouw buffetkast nu leuk in? Met deze 4 tips richt je jouw buffetkast leuk in.

Bedenk welke rol jouw buffetkast gaat vervullen

Het is belangrijk om te bepalen voor welke functie jij je buffetkast wilt gaan gebruiken. Je kunt je buffetkast gebruiken om je serviesgoed, bekers, kopjes en glazen netjes tentoon te stellen. Dit is een echte blikvanger en je bespaart ook nog eens ruimte in je kastjes in de keuken.

Dit is natuurlijk niet de enige functie die je buffetkast kan vervullen. Vandaag de dag worden buffetkasten ook ingericht met bijvoorbeeld uitgestalde boeken of tijdschriften. Ook zijn beeldjes een populair voorwerp om uit te stallen en met een mooie collectie te showen.

Je kunt zelf bepalen hoe je jouw buffetkast indeelt. Dit kun je natuurlijk doen met handige spulletjes, maar je jouw buffetkast ook zeker leuk indelen met alleen maar decoratieve items.

Prop je buffetkast niet te vol

Achter de glazen deurtjes van je buffetkast stal je jouw pronkstukken netjes uit. Misschien heb je mooie Swarovski beeldjes of mooie kristallen glazen die je wilt uit stallen. Let er wel op dat je buffetkast niet te overvol raakt. Het is natuurlijk een praktisch meubelstuk, maar het is tegelijkertijd natuurlijk ook een blikvanger. Als je jouw buffetkast volstouwt met allerlei spulletjes dan verstoort dit de rustige uitstraling van je woonkamer of je eetkamer. Ook ziet het er dan snel rommelig uit. Wees er dus zeker van dat je alles wat je achter de glazen deurtjes zet niet te veel wordt. Dit kun je altijd opbergen achter de deurtjes zonder glas.

Er bestaan ook buffetkasten zonder glas: die zijn vaak wel iets gevoeliger aan stof. Een kleine tip om rekening mee te houden als je een kast gaat uitkiezen.

Sorteer je spulletjes

De meeste kasten zijn dicht maar bij een buffetkast kun je natuurlijk door de glazen deurtjes kijken, dit is natuurlijk ook meteen de charme van de kast. Belangrijk is wel dat je de spulletjes indeelt op de juiste manier. Kijk of je jouw spulletjes kunt sorteren op kleur, formaat en/of stijl. Zet als voorbeeld alle borden die neutraal zijn bij elkaar en maak simpele combi’s. Als je dit doet dan wordt de sfeervolle uitstraling bewaard die de kast geeft en je kunt alles overzichtelijk zien.

Als niet al je serviesgoed met elkaar matchen kun je het serviesgoed dat niet bij elkaar past achter in de buffetkast zetten. Want dit moet natuurlijk ook een plekje krijgen.

De uitstraling van je buffetkast

Niet alleen de indeling van je buffetkast is belangrijk. Het is ook erg belangrijk om op de algehele uitstraling van je buffetkast te letten. Koop daarom altijd een buffetkast die past bij de huidige stijl van je interieur. Dit versterkt de sfeer in je huis en dat is het belangrijkste.