in

Bloomon: onze ervaringen en eerlijke review + kortingscode

(Last Updated On: May 31, 2020)

Bloomon: onze ervaringen en review

We wonen nu ondertussen meer dan een jaar samen (Hoera!) en vorige lente en zomer stak ik mijn handen uit de mouwen en liet mijn groene vingers door de aarde wroeten. Althans, ik ontdekte dat ik groene vingers had en vond dat fantastisch! Plus: we hebben een leuke kortingscode voor jou, lees zeker even tot het einde van het artikel!

Ik heb blijkbaar groene vingers!

Ook al is het aanleggen van de tuin nog niet voor direct, aangezien er een volgende fase van de verbouwing voor de deur staat en de tuin waarschijnlijk omgewroet zal worden, toch ging ik aan de slag onder het goedkeurende oog van vaderlief. Ik plantte tal van bloembollen en verschillende zaadjes in potten van verschillende groottes in de hoop dat er na verloop van tijd planten uit zouden komen en dan liefst met talloze bloemen in alle kleuren van de regenboog. Mijn enthousiasme kon dan ook niet op toen ik de eerste kiemen zag verschijnen en de eerste blaadjes zag piepen door grond. Hoe meer tijd ik ze gaf, hoe enthousiaster ik werd van de steeds groeiende planten. Na verloop kwamen ook de eerste bloemen die me direct een gelukkig gevoel gaven. Het was een fantastisch gevoel, elke keer ik door het raam naar buiten keek zag ik ze lachen in het zonnetje, want vorige zomer hebben ze heel wat zon gezien! Veel emmertjes water gedragen! (niet van de pomp maar van de kraan en ook niet op klompen).

Na verloop van tijd gaat de zomer natuurlijk voorbij, komt de herfst en de winter, verwelken de bloemen en wordt het buiten grauw en grijs. Ik begon mijn mooie bloemetjes uit de tuin meer en meer te missen en wou het gevoel naar binnen halen.

Bloomon to the rescue!

Ik had al eerder gehoord van een dienst waar je een boeket bloemen aan huis kan laten leveren. Snel en makkelijk zou het zijn en het kan in enkele klikken online, ik ging op zoek en vond Bloomon

bloomon-homepage-screenshot-be
bloomon-homepage-screenshot-be

De website ziet er fris uit en de boeketten die je er te zien krijgt op foto maken je dadelijk gelukkig. We hadden eigenlijk niet veel nodig om ons te laten overtuigen om het gewoon eens te proberen. Wat hadden we uiteindelijk te verliezen? Helemaal niks, we zouden een mooie ruiker bloemen in huis halen waar we even weer dat zomerse bloemengevoel van zouden krijgen.

 


Overtuigd? Gebruik de code jeroenbrac om een gratis vaas bij je eerste bestelling te krijgen!


Hoe werkt Bloomon?

Flexibel bloemenabonnement

Wat dadelijk opvalt is dat het om een abonnement gaat. Het is dus geen eenmalige aankoop van een ruiker bloemen. Je krijgt op een vooraf bepaalde termijn elke keer een ruiker bloemen aan huis geleverd. Ik hoorde al van mensen die dit achteraf maar te weten kwamen en niet wisten dat ze dit afsloten. Voor ons was dit heel erg duidelijk. Het staat dan ook op verschillende plaatsen op de website duidelijk aangegeven. Misschien dat dit iets is wat doorheen de tijd er nadrukkelijker op gekomen is.

bloomon-homepage-screenshot
bloomon-homepage-screenshot

Het verschil tussen de Nederlandse en Belgische websites, altijd wel grappig om te zien.

bloomon-homepage-screenshot-nl
bloomon-homepage-screenshot-nl

 3 of 4 formaten om uit te kiezen

De eerste stap in het proces die je doorloopt is de keuze welk boeket/bos je wenst te ontvangen. Hier zit een verschil of je in België of Nederland woont. In België heb je de keuze uit 3 groottes terwijl je in Nederland een extra keuze hebt. Aangezien we in België wonen leek het ons als test goed om voor het “Medium boeket” te gaan, hetgeen de meeste mensen nemen. Small is maar klein en large is al direct duur en groot, toch?

bloomon-Bos-Boeket-screenshot-v1
bloomon-Bos-Boeket-screenshot-v1
bloomon-Bos-Boeket-screenshot-v2
bloomon-Bos-Boeket-screenshot-v2

De prijs van Bloomon?

Wat dadelijk opvalt is uiteraard de prijs. 28,95 euro is niet echt heel goedkoop. We leven in een maatschappij waar we de dag van vandaag liefst zo weinig mogelijk betalen en er zoveel mogelijk voor terug verwachten. 

In Nederland is dit gelijkaardig boeket 5 euro goedkoper en kost 23,95 euro. Ergens logisch want alles wordt vanuit Nederland verzonden en dus is de levering in België een logistieke meerkost.

Als je rechtstreeks naar een bloemenwinkel gaat kan je waarschijnlijk een bos bloemen goedkoper krijgen. Dan reken je natuurlijk niet je tijd en verplaatsing daar naartoe. Als je gaat kijken naar online diensten waar je bloemen kan kopen dan is Bloomon eigenlijk niet noodzakelijk duur, integendeel. Hun prijzen zitten op dezelfde lijn als andere online diensten. Bij Bloomon is dit ook dadelijk inclusief de verzending. Iets wat bij veel andere diensten niet het geval is. Dus duur? Niet voor wat je er voor terugkrijgt.

 


Overtuigd? Gebruik de code jeroenbrac om een gratis vaas bij je eerste bestelling te krijgen!


Hoe vaak zijn de leveringen?

Het verandert natuurlijk als je weet dat het een abonnement is. Je kan kiezen of je wekelijks, 2 wekelijks, 3 wekelijks of 4 wekelijks een boeket ontvangt. Elke week bijna 30 euro betalen voor een verse ruiker bloemen is al een heel ander verhaal. Dan betaal je per maand bijna 120 euro. Dit is toch wel een grote hap uit ons maandelijks budget. Bij je eerste bestelling kan je aangeven hoe frequent je een bosje bloemen wil ontvangen.

De website is gelukkig heel flexibel en gebruiksvriendelijk en in je Bloomon account, dat je aanmaakt bij een bestelling en waar je alle info en instellingen kan terugvinden, kan je achteraf gemakkelijk aangeven dat je bijvoorbeeld toch niet elke 2 weken een ruiker wenst te ontvangen. Op vakantie? Geen probleem, geef aan dat je een bepaalde periode wenst over te slaan. Het is mogelijk je leveringen in te stellen voor 6 maanden in de toekomst. Dus wil je even pauzeren of sluit je je account niet dadelijk af, dan zal je automatisch op een bepaald moment terug bloemen ontvangen en dus er ook voor betalen. Opletten dus! 

Nog iets interessant om te vermelden is dat je (beperkt) kan kiezen wanneer het geleverd wordt. Zo hebben ze vaste bezorgdagen (woensdag en vrijdag voor België en woensdag en donderdag voor Nederland) waarop je een tijdslot kan kiezen waarin ze bij jou aan de deur aanbellen met je bos bloemen.

Direct van de kweker

Nadat we op de knop gedrukt hadden kregen we dadelijk een mailtje met “Welkom bij de bloomon familie”. We keken uit naar onze eerste ruiker/bos bloemen en begonnen ons al dadelijk vragen te stellen. Hoe zouden ze die tot hier brengen? Hoe vervoeren ze die? Zouden ze onderweg in water staan? Werken ze met lokale telers en lokale bloemisten?

Op de website worden al veel van deze vragen beantwoord. Eentje hadden we ondertussen al gaandeweg ontdekt toen we de bestelling maakten. De gehele distributie gebeurt vanuit Nederland en rechtstreeks via lokale Nederlandse kwekers tot bij hen. Ze willen op die manier alle tussenschakels weghalen om zo de prijs te drukken, maar ook om de bloemen sneller bij de eindconsument te krijgen nadat ze geplukt zijn. Op die manier gaan ze er prat op dat de bloemen langer mee gaan. Ook vinden ze het belangrijk in overleg met hun kwekers na te kijken welke bloemen in welk seizoen te plukken. 

 


Overtuigd? Gebruik de code jeroenbrac om een gratis vaas bij je eerste bestelling te krijgen!


Hoe vonden we de bos bloemen?

Na enkele dagen was het dan zover en ging de deurbel in het vooropgestelde tijdslot. De dagen ervoor werden we ook meermaals gebombardeerd met mailtjes met tips, status updates ivm onze ruiker/boeket die onderweg was, bevestiging van het gekozen tijdslot,… de communicatie was er dus zeker. 

Levering van de bloemen

De bezorger was niet echt vriendelijk aan de deur maar daar kan zijn rit vanuit Nederland (en de rit die hij nog terug moest doen) natuurlijk iets mee te maken hebben gehad. Als je Antwerpen moet passeren (en er daarna nog eens langs moet) is dat sowieso geen pretje, en onze bezorgdag was vrijdagavond, dus dat zegt genoeg. Heel droog en kort van stof en zonder glimlach, wel een beetje spijtig. 

Alles zat wel netjes verpakt met het bijhorende WelkomstBOEKJE (en geen boeketje zoals vriendlief eerst had gelezen en wat voor verwarring had gezorgd). In het boekje staat de werkwijze hoe je best je ruiker bloemen opent en in een vaas zet. Allemaal logisch maar toch mooi dat ze dit erbij steken (wij hebben er ook echt wel iets aan gehad).

bloomon-bos-boeket-review-1
bloomon-bos-boeket-review-1

 

bloomon-bos-boeket-review-3
bloomon-bos-boeket-review-3

Maya keek er ook alvast erg naar uit: we hebben dus voor de zekerheid onze mooie ruiker bloemen maar veilig hoog genoeg gezet 😉

 

Het uitpakken en in de vaas plaatsen, de eerste indruk van de bloemen

We hadden al op voorhand een vaas klaargezet. Een geluk dat we nog een vaas hadden want met al het gedeclutter waren deze bijna allemaal al het huis uit, we gebruikten ze eigenlijk nooit. Nu dus wel!

De eerste indruk van de bloemen in het boeket was een beetje tegenvallend. Hier en daar zaten er bloemen tussen die precies hun beste tijd al gehad hadden en er wat verlept uitzagen. Ondanks die eerste tegenslag staken we – zoals in de beschrijving stond – deze mooi in de vaas en deden we de extra voeding erbij. Uiteindelijk lazen we in de tekst ook dat je de ruiker/bos even de tijd moest geven om te bekomen. Logisch ook na een rit vanuit Nederland. 

bloomon-bos-boeket-review-2
bloomon-bos-boeket-review-2

 

bloomon-bos-boeket-review-4
bloomon-bos-boeket-review-4: de eerste dag

Na het/de boeket/bos een nachtje en een dagje te hebben laten bekomen waren we toch nog steeds wat teleurgesteld over de staat van bepaalde bloemen. Zou het dan toch te mooi zijn geweest om waar te zijn? Maya bleef in de buurt om te kijken wat dit nu weer was… dus zoals ik al zei: gelijk maar hoog gezet 😉

 


Overtuigd? Gebruik de code jeroenbrac om een gratis vaas bij je eerste bestelling te krijgen!


Tijd geven is belangrijk: Verloop per week

De volgende dag stonden we op en waren we blij verrast over de staat van de bloemen. Blijkbaar moesten we ze toch nog wat extra tijd geven want ze stonden nu echt mooi! 

 

bloomon-bos-boeket-review-5
bloomon-bos-boeket-review: de tweede dag
bloomon-bos-boeket-review-6
bloomon-bos-boeket-review-6

De dagen erna verversten we zoals aangegeven regelmatig het water en bleven we de staat van de bloemen in de gaten houden. Deze bleven wondermooi! Doordat er ook verschillende soorten bloemen in zaten met elk hun eigen ritme was het ook zo dat pas na enkele dagen bepaalde bloemen helemaal open kwamen terwijl andere bloemen dan weer beetje bij beetje hun frisheid verloren. Zelfs na een week tijd zag het boeket er nog steeds fantastisch uit!

Bloomon bloemen na een week

bloomon-bos-boeket-review-7-1week
bloomon-bos-boeket-review-7: 1week

 

We lieten de ruiker/bos gewoon staan en bleven genieten van de frisheid in huis. Zeker met het druilerige weer van de voorbije weken (wij hadden dit boeketje in maart) was dit toch wel extra aangenaam! 

Het Bloomon boeket na 2 weken

Na 2 weken hadden we tussendoor wel al af en toe enkele takjes en bloemen er uit genomen omdat deze echt wel hun frisheid verloren hadden. Sommige begonnen echter zelfs mooi gedroogd te zijn en konden we indien we zouden willen zelfs in een droogboeket gebruiken. Op de duur schiet er natuurlijk niet veel meer over van het boeket en na 2 weken besloten we de resterende bloemen nog even te laten staan. Een boeket/bos bloemen die 2 weken er mooi uitziet en blijft staan is al een hele mooie tijd! We hebben ervan genoten.

bloomon-bos-boeket-review-13-2weken
bloomon-bos-boeket-review-13-2weken

Bloomon boeket na 3 weken

bloomon-bos-boeket-review-14-3weken
bloomon-bos-boeket-review-14-3weken

Je ziet: heel veel bleef er niet meer over van dit boeketje. Maar toch: we hebben er drié weken mee gedaan, dat hadden we dus echt niet verwacht op voorhand. Wij dachten: ‘Een weekje en het kan in de kliko’. Heel erg tevreden over!

Hoe hebben we dit gedaan? Iedere dag een nieuw likje water gegeven en om de 2 dagen heb ik de vaas weer helemaal proper gemaakt.


Overtuigd? Gebruik de code jeroenbrac om een gratis vaas bij je eerste bestelling te krijgen!


Opvolging via mailtjes

Zoals vele diensten de dag van vandaag heeft ook Bloomon een hele marketingmachine die klaar staat om je te bombarderen met mailtjes. Uiteraard kan je zoals de regelgeving het voorschrijft je perfect voor alle mailtjes uitschrijven maar het is toch wel het vermelden waard dat je je aan heel wat mailtjes van Bloomon mag verwachten. 

Deze mooi uitziende mailtjes, die telkens van mooie productfoto’s voorzien zijn, gaan van informatieve mails met leuke tips over bloemen tot aanmanen om je volgende boeket te kopen als je al even niks meer hebt gekocht. Je krijgt ook telkens opvolgingsmailtjes zodat je je bestelling perfect kan volgen en er aan herinnerd wordt als je plots vergeten bent dat er een levering zal plaatsvinden. 

Leuk cadeau voor moederdag, Valentijn, vaderdag, verjaardag,…

Je kan ook een boeketje cadeau geven voor Valentijn, moederdag, vaderdag, een verjaardag,…

Eindconclusie: positieve ervaring voor ons!

Jullie zullen nu waarschijnlijk wel heel benieuwd zijn naar wat onze eindconclusie is. Wel, we zijn sowieso heel enthousiast en raden de service zeker aan, met een kanttekening. 

bloomon-bos-boeket-review-8
bloomon-bos-boeket-review-8

Het lijkt ons niet haalbaar wekelijks een boeket/bos te laten leveren. De maandelijkse kost is toch wel wat te groot. Daarnaast gaat het boeket ook gewoon mooi 2 weken mee dus geen reden om het wekelijks te doen. Maandelijks zou eerder realistisch zijn al is dat misschien ook niet altijd nodig. Het is leuk te weten dat je heel flexibel dit kan aanpassen via de website. Dus eerder af en toe als we er terug eens zin in hebben. Maar dan mogen we niet uit het oog verliezen binnen een half jaar dat we alles gepauzeerd hebben. Misschien toch maar een reminder in de agenda zetten. 

bloomon-bos-boeket-review-9
bloomon-bos-boeket-review-9

Nog leuk om mee te geven voor de Nederlandse lezeressen. In Nederland heeft Bloomon ook een professionele service. Dus wil je voor op kantoor een bos? Probeer je baas te overtuigen of leg samen met enkele collega’s en geniet van een mooie bos bloemen tijdens je werk.

Zouden we dit opnieuw doen? Zeker wel! Niet iedere week zoals we al aangaven, maar iedere paar weken vind ik het zeker de moeite waard! Ik kijk er al naar uit om binnenkort een van hun zomerse boeketjes te testen.

Zelf ook een boeket/bos bloemen van Bloomon testen? Kortingscode!

Ben je helemaal overtuigd door deze review? Dan kan je zelf misschien ook eens proberen of het iets voor jou kan zijn. Iedereen die een bestelling geplaatst heeft krijgt een code die hij of zij kan delen. Als iemand met deze code een eerste boeket/bos bestelt, dan krijg je een vaas cadeau. Gebruik jeroenbrac als code en geniet van deze gratis vaas!

bloomon-bos-boeket-review-12
bloomon-bos-boeket-review-12
bloomon-bos-boeket-review-11
bloomon-bos-boeket-review-11
bloomon-bos-boeket-review-10
bloomon-bos-boeket-review-10