in

Tips om bloemen voortaan langer mooi te houden

(Last Updated On: February 19, 2023)

Tips om bloemen voortaan langer mooi te houden

Ben jij iemand die totaal geen groene vingers heeft? Maar die het wel heerlijk vindt als er een bosje bloemen op tafel staat? Maar moet je ook altijd weer toegeven aan het feit dat de bos al na enkele dagen gaat hangen? Dan ben je zeker niet de enige.

Er is niets mooiers dan bloemen en planten in huis, maar dan moeten ze er natuurlijk wel tiptop uitzien. Als het jou maar niet lukt om je bloemen in leven te houden, dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen.

En geloof ons, dat kan echt. Met behulp van de volgende tips blijven jouw bloemen voortaan langer mooi en geniet je langer van hun prachtige uitstraling in huis.

Dagelijks het water verversen

Zeg eens eerlijk, hoe vaak ververs jij het water van jouw bloemen? De meeste mensen doen dit enkel op het moment dat ze de bloemen hebben gekregen. Dan zetten ze de bos in schoon water en vervolgens vullen ze enkel nog bij waar nodig is. Herken je dit? Dan is dit al de eerste verandering die je kunt doorvoeren.

Bloemen blijven namelijk het mooist wanneer ze dagelijks over vers water beschikken. Dit is in een handomdraai gedaan en zorgt er echt voor dat de bloemen langere tijd mooi blijven. Ook goed om direct de vaas schoon te maken.

Houd er tevens rekening mee dat het water de juiste temperatuur heeft. Als het te warm of te koud is, zullen de bloemen het niet snel opnemen.

Ze wachten totdat het water op kamertemperatuur is. Neem daarom altijd lauw water uit de kraan.

De juiste bloemen 

Als je het lastig vindt om bloemen langer mooi te houden, kan het ook helpen om eens op zoek te gaan naar andere bloemen.

Bloemen die beter geschikt zijn voor beginners. Denk bijvoorbeeld aan chrysanten. Deze hebben heel weinig verzorging nodig om mooi te blijven. Ze kunnen met gemak twee tot drie weken blijven staan.

Extra tip: vraag bij de aankoop van nieuwe bloemen altijd advies aan de verkoper. Zij weten precies hoe je de bloemen moet verzorgen om ze lang mooi te houden.

Schuin afsnijden

De meeste mensen zijn wel bekend met het fenomeen: ‘schuin afsnijden’. Dit is één van de meest gehoorde adviezen. Maar is dit ook echt nodig?

Jazeker! Door de stelen schuin af te snijden, voorkom je dat de verdroogde uiteinden de wateropname tegenhouden. Hierdoor zijn de bloemen beter in staat om het vocht op te nemen, waardoor ze ook mooier zullen blijven.

De beste plek

Vaak zetten mensen bossen bloemen altijd op dezelfde plek neer. Meestal omdat de bloemen daar het mooist tot hun recht zullen komen.

Maar is dit ook wel de beste plek voor de bloemen zelf? Vergeet niet dat bloemen beter gedijen als ze in de juiste omgeving zijn. Ze hebben het liefst een plekje uit de tocht, waar het niet al te warm is en waar wel natuurlijk lichtval aanwezig is, maar waar ze ook niet in de volle zon staan. 

 

Written by admin