in

Bestellen in de Verenigde Staten: douanekosten, btw en invoerrechten voorkomen

(Last Updated On: July 12, 2019)

Doanekosten betalen?

Nee, leuk: heb je een leuk pakketje oogschaduw besteld, moet je er bij levering nog 50 euro voor bijbetalen. Ik had het met mijn oogschaduw van Make-upgeek: ik wist helemaal niet wat de bedragen waren waar ik onder moest blijven… oops. Het lesje was snel geleerd: waar je vroeger hier in België nog snel door de douanemazen kon glippen, zijn die tijden best wel veranderd. Wat blijkt? Als je onder de 22 euro blijft (exclusief verzendkosten), hoef je geen btw, bijkomende douanekosten en invoerrechten te betalen. Vanaf 22 euro tot  150 euro moet je wel btw en bijkomende douanekosten betalen.

Vanaf welk bedrag moet je invoerrechten betalen?

Vanaf 150 euro (wat ik had met mijn Makeupgeekbestelling), had ik alledrie de kosten aan mijn been. In Nederland heb je dezelfde regeling, behalve de extra douanekost… natuurlijk heb je die extra belasting weer wél in dat apenland van ons 😉 Ik heb het geprobeerd met mijn laatste Coastal Scents bestellingen (iedere keer bleef ik onder de 22 euro bestelwaarde zitten, exclusief de verzendkosten) en het wérkt. Na een klein weekje stond mijn postbode al met 4 kleine pakketjes voor mijn deur! Dus: je bespaart op btw, invoerrechten en bijkomende douanekosten én je pakketje komt nog op tijd (mijn Make-upgeek pakketje is 2.5 week onderweg geweest door de douanecontrole). Hoeveel je ongeveer extra zou moeten betalen, dat bereken je hier: http://www.invoercalculator.be/ http://www.invoercalculator.nl/

Written by admin