in

Welk badpak/ bikini past bij jouw lichaamsvorm en figuur?

(Last Updated On: March 21, 2021)

Welk badpak/ bikini past bij jouw lichaamsvorm en figuur?

De zomer staat weer voor de deur en daarom is het belangrijk dat je er weer sportief en leuk uitziet. Ieder jaar vragen vele zonaanbidders zich af: welke bikini of badpak past het beste bij mij? Het kan best lastig zijn om het juiste model te kiezen waarin je figuur het beste uitkomt, vandaar deze tips welke bikini of welk badpak het beste bij jouw lichaamsvorm past. 

Natuurlijk hoef je je helemaal niet hieraan te houden, ik zie het zelf voornamelijk als een fijne houvast om geen miskopen te doen waar ik later weer spijt van krijg.

Lees ook: Wat is mijn figuur?

Lees ook: Hoe je lichaamsvorm bepalen? 

Lees ook: Kapsels voor een hittegolf

Lees ook: Wat dragen tijdens een hittegolf?

Lees ook: badpakken 2021 / Bikinis 2021 / badpakkentrends 2021 / Swimwear trends 2021

Deze bikini of badpak past bij jouw figuur 

 1. Peerfiguur: badpak of bikini

Kleine schouders, relatief kleinere borsten en vooral volle billen, heupen en bovenbenen definiëren jou, dan heb je dus een peervormig lichaam.

 • kleine schouders
 • kleinere borsten en cup
 • volle billen en heupen + bovenbenen

Heb je een peervorm? Dan kies je best een badpak of bikini die de de bovenkant van je lichaam gaat benadrukken. Hoe je dat doet? Zorg ervoor dat waarbij de bovenkant van het badpak of het bikini topje een drukkere, fellere print heeft of enkele details zoals ruches,…

Door voor zo’n badpak of bikini te kiezen, accentueer je je borsten en mooie schouders en leid je de aandacht af van je bredere heupen. Op deze manier creëer je een balans en krijg je iets meer een zandloperfiguur. Kies voor een hoog uitgesneden badpak of broekje om je benen wat langer te laten lijken.

 • leg nadruk op de bovenkant van je lichaam
 • voel je je erg onzeker over je bredere heupen? Helemaal niet nodig! Maar als je wat meer gekleed wilt lopen, kan een pareo dragen helpen!
 • Kies voor een felle print voor je bikinitop of bovenkant van je badpak
 • Ga voor een hoog uitgesneden badpak of bikinibroekje

lascana-badpak-badpak-met-volants-zwart
lascana-badpak-badpak-met-volants-zwart
Shop dit badpak hier

bench-badpak-zwart-rits
bench-badpak-zwart-rits
Shop dit badpak hier

bardot-badpak
bardot-badpak
Shop dit badpak hier

 1. Zandloperfiguur: badpak of bikini

Hoe weet je of je een zandloperfiguur hebt? Je hebt een zandloperfiguur als je schouders en heupen ongeveer even breed zijn en je taille smal is. Vaak hebben vrouwen met een zandloperfiguur ook een vollere boezem en wat bredere heupen en kont.

 • schouders en heupen zijn ongeveer even breed
 • taille is smaller
 • volle boezem
 • volle bovenbenen en kont (maar het is niet het breedste deel van je lichaam)

Vrouwen met een zandloperfiguur staat bijna alles, maar vooral een bikini is een goede keuze om je taille te benadrukken. Vanwege de vollere boezem adviseren we een bikini topje met voorgevormde cups of iets met beugels voor extra support van de borsten. Wat het broekje betreft kun je het beste kiezen voor een hoge taille, omdat dat je benen langer laat lijken en minder de nadruk legt op je bredere heupen.

Wil je toch liever een badpak, kies dan een model met voorgevormde cups en een riempje om je taille te kunnen accentueren. Hetzelfde geldt voor een tankini, waarbij je een gedeelte van de buik en taille kunt zien. De aandacht wordt dan daar naartoe getrokken en leidt af van de heupen.

zandloper-bikini
zandloper-bikini

Shop deze bikini hier

zandloper-bikini-lichaamsvorm
zandloper-bikini-lichaamsvorm

Shop deze bikini hier

zandloper-badpak-2
zandloper-badpak-2

Shop dit badpak hier

badpak-zandloper
badpak-zandloper

Shop dit badpak hier

 1. Lang en slank (recht figuur): badpak en bikini

Veel vrouwen met een recht, atletisch en sportief figuur met weinig vormen en rondingen zijn onzeker over hun lichaam in een bikini. Het doel is om de vrouwelijke vormen te accentueren of na te bootsen. Dit doe je bijvoorbeeld door een bikini te dragen met ruches en franjes aan de top en het broekje, zodat je meer volume krijgt bij de boezem en de heupen.

Een bandeautop drukt vaak plat, dus ga voor een triangeltopje. Een badpak, monokini of tankini in een opvallende print kun je ook goed dragen bij een recht figuur. Als de nadruk naar je taille gaat, lijken je vormen automatisch veel vrouwelijker.

Recht figuur:

 • weinig rondingen
 • vaak langer qua lengte

Bikini of badpak voor het atletische, rechte figuur

 • leg de nadruk op je taille
 • kies voor een opvallende print
 • beter geen bandeautopje: dat maakt je ‘hoekiger’
 • franjes en ruches zijn ideaal voor jou
 • triangeltopjes staan heel leuk bij jouw lichaamsvorm
recht-figuur-bikini
recht-figuur-bikini

Shop deze bikini hier

badpak-recht-figuur
badpak-recht-figuur

Shop dit badpak hier

triangel-bikinitop
triangel-bikinitop

Shop deze bikini hier

 1. Appelvormig figuur: badpak en bikini als je een buikje hebt

An apple a day, keeps the doctor away zegt men ook weleens.

Er is sprake van een appelfiguur als je slanke benen en smalle heupen hebt en breder bent aan de bovenkant, met een niet heel duidelijk zichtbare taille. Dan heb je een appelfiguur.

Bij een appelfiguur wil je de aandacht verleggen van je buik. Het beste kun je kiezen voor een badpak met een speciale voering, die zorgt voor een slanker gevormd silhouet en meer taille. Een badpak met een riempje is ook zeer geschikt. Draag je liever een bikini, zorg er dan voor dat je een sarong of pareo bij de hand hebt, hierdoor leg je meer de nadruk op je slanke benen.

Voel je je onzeker over je buikje en wil je graag een bikini of badpak dragen? Speel dan met prints die de aandacht wat afleiden: ik heb zelf ook nogal een buikje (hello IBS) en vind het fijn om een badpak te dragen dat me er niet gelijk laat uitzien alsof ik maanden zwanger ben. Daarom ben ik groot fan van corrigerende badpakken die wat extra plooitjes hebben met ene leuk printje of helemaal in een donkere kleur.

 • slanke benen
 • rondingen: vooral bij je buik (buikje)
 • een pareo of sarong staat je ook erg mooi
 • een corrigerend badpak geeft je buik extra ondersteuning
 • ook een hoger bikinibroekje. kanje extra ondersteuning geven
pareo-buikje-bikini
pareo-buikje-bikini

Shop deze pareo hier

badpak-buikje-appelfiguur
badpak-buikje-appelfiguur

Shop dit badpak hier

 

 

Written by admin