in

Zelf babylights en highlights in je haar verven?

(Last Updated On: April 6, 2020)

Heb je ook altijd babylights of highlights in je kapsel? Maar heb je geen zin om daarvoor iedere paar weken opnieuw naar de kapper te moeten gaan om het bij te laten werken? Ik vond deze haarverftutorials op Youtube van Elle Bangs, zij heeft haar eigen salon dus ik vertrouw erop dat ze voor de volle 400% weet wat ze doet (in vergelijking tot sommige andere Youtubers  die puur voor de lol zelf babylights, highlights en balayages in hun haren verven;)) Dankzij deze tips kan je zelf babylights en highlights in je haar doen en hoef je niet iedere keer naar de kapper om highlights of babylights te zetten!

Ook hier geldt: heb je dit nog nooit gedaan? Informeer jezelf dan eerst heel erg goed over welke haarkleuren je gaat krijgen als je met bleach aan de slag gaat, hoe je je haren erna moet tonen,… Eigenlijk komt er veel meer bij kijken dan alleen maar proberen om een leuke balayage, highlights of babylights in je haar te zetten. Ook de nazorg is heel erg belangrijk! En: pas op met deze producten! Je kan je haren flink beschadigen, hetzelfde voor je hoofdhuid, huid, ogen,….

Zelf babylights verven

Hoe verf je zelf babylights in je haren? Dit is een supergemakkelijke tutorial die ik vond op Youtube en het legt je alle stappen uit om babylights in je haren te verven. Je hebt er wel enkele producten voor nodig, maar het eindresultaat is prachtig!

Babylights zijn dunnere highlights die heel erg natuurlijk overkomen. Niet zo heel gemakkelijk om ze zelf te verven, omdat je de plukjes net heel dun moet houden. Hoe verf je dan babylights in je eigen haren? Met dit handige stappenplan lukt het je wel, maar probeer zeker niet te snel te gaan:

Wat heb je nodig? Folie (kan ook met aluminiumfolie), een puntkam, een setje om je haren te verven, product om je haar lichter te gaan maken (dit koop je het beste bij een kapperswinkel of online kapperswinkel). Laat je adviseren als je hier niet veel van afweet!

 1. Meng de formule om je haren lichter te gaan maken (hierin zoek je best het advies van een kapper als je het zelf gaat mengen, omdat ieder haartype en haarkleur weer anders is). Je kan een kant-en-klaar pakje haarverf kopen, maar persoonlijk vind ik dat echt rommel (zeker die van L’Oréal etc,…). Vaak krijg je door kant-en-klare pakjes haarverf of bleach een hele bizarre schijn op je haren die je pas in het zonlicht ziet.
 2. Heb je de formule gemengd? Dan begin je met je puntkam heel voorzichtig door je haren te weven om zo heel dunne plukjes haar apart te krijgen.
 3. Hou de dunne lokjes apart en leg een laagje aluminiumpapier eronder
 4. Breng de haarverf aan en focus je voornamelijk op je roots. Is er al een deel van de pluk lichter gemaakt? Daar verf je dan niet opnieuw over (daarom laat zij haar haarpunten niet geverfd, zoals je in deze tutorial kan zien). Plooi dan de aluminiumfolie dubbel
 5. Doe dit overal waar je graag de babylights wilt aanbrengen
 6. Laat het product intrekken (lang genoeg om de highlights echt zo licht mogelijk te krijgen en zonder rossige schijn, maar ook weer niet te lang: je haar zou kunnen afbreken). Lees de gebruiksaanwijzing van je producten goed!
 7. Spoel het product eruit
 8. Nu ga je aan de slag om de babylights niet te opvallend te maken aan de haarbasis, zo lijkt het veel natuurlijker
 9. Laat ook dit product even intrekken in je haren, afhankelijk van welke producten je gebruikt
 10. Spoel het uit en was + condition je haren
 11. Klaar!

Zelf highlights verven

Wil je leren om zelf highlights in je haren te verven en je uitgroei op die manier ook wat te camoufleren? Deze video leert je alle stappen én ook welke producten je ervoor nodig hebt:

Zelf highlights zetten: wat niét doen?

Ik heb zelf de laatste jaren ook heel veel geëxperimenteerd met het zelf zetten van highlights, en ik kan je zeggen: je kan veel verkeerd doen met je haar! Er zijn bepaalde methodes die gemakkelijk te koop zijn, maar die echt geen mooi resultaat geven.

Het haarkapje met gaten

Neheeeee, deze moet je dus écht niet doen! Zelf ook al enkele keren geprobeerd en ik zag het ook vaak getest worden door dames in mijn omgeving en het geeft gewoon nooit een mooi resultaat. Laat dit dus ook gewoon liggen in de winkel, ook al is het nu heel verleidelijk om pakjes haarverf te kopen met dit soort haarmasker of kapje erin.

Het resultaat: de verf lekt ertussenin, je zit met grote vlekken gebleekt haar… nope, dit is eigenlijk echt geen optie.

De oh-zo-gemakkelijke-borstel

Deze ken je vast ook wel: er zit een hele ‘gemakkelijke’ borstel of kam bij je pakje haarverf om een balayage, highlights,… te verven. Ook ik heb deze enkele keren gebruikt, en eindigde met enkele grote vlekken haar dat veel lichter was dan mijn eigen haar.

Het mascaraborsteltje

Ook heb je pakjes om zelf highlights te zetten met een mascaraborsteltje, maar ook daarmee is het moelijk om erg gericht highlights te zetten in je haren. Ook hiermee loop je het risico dat de haarverf uitloopt (been there!!) of dat je te grote plukken een highlight geeft.

 

Moraal van het verhaal: wil je graag highlights in je haren verven met een pakje verf van L’Oréal, Kruidvat, Etos of een ander drogisterijmerk? Dan zou ik je aanraden te wachten tot je weer naar je vaste kapper kan. Wil je toch heel graag highlights in je haren? Dan raad ik je aan om echte kappersspullen te kopen!

Laat deze producten staan:

Gebruik deze producten wél: