in

1 dag in Parijs met de bus: welke bezienswaardigheden bezoeken? (En de kerstmarkt!)

(Last Updated On: July 11, 2019)

Als je maar 1 dag in Parijs bent, wat doe je dan? Welke bezienswaardigheden ga je bezoeken? Wij gingen met de bus een dagje naar Parijs om enkele kerstmarkten te bezoeken, maar we hadden ook het plan opgevat om nog enkele prachtige monumenten en bezienswaardigheden te bezoeken. Enter een dagje snel-snel door Parijs lopen. Maar het was een heerlijke dag!

Met de bus naar Parijs

Oh Parijs, ik ben al verliefd op je sinds de eerste keer ik je zag. En nu merkte ik dat de liefde nog altijd niet voorbij is 😀 Maar slechts een dagje (wel… eerder maar 7 uur) is echt veel te weinig! De mensen die mee op de bus zaten, kwamen eigenlijk gewoon shoppen op de Champs Elysées (ik vond dat eerlijk gezegd heiligschennis, maar kom) en vonden het dus ruim genoeg… wij iets minder. Vooral ook omdat we volgens de brochure terug zouden zijn tegen 3u ‘s nachts en we om middernacht alweer in onze eigen stad stonden te koekeloeren… hmmm. Wij vertrokken in Lier en na een busreis (ik had niet genoeg beenruimte en slapen ging niet omdat je je zetel niet naar achteren kon doen, de bus zat vol) van ongeveer 6 uur – waarvan 2 uur lang nog mensen oppikken op andere locaties – kwamen we aan aan de Arc de Triomphe, waar we uit mochten stappen. Soit, met de bus naar Parijs, dat doe ik nooit meer. Dan leg ik liever wat meer geld opzij om met de Thalys te gaan. Dat is veel sneller en comfortabeler.

Onze eerste stop en bezienswaardigheid: de Arc de Triomphe

Ik had tijdens mijn vorige bezoek de Arc de Triompe en de Champs-Elysées nog niet gezien. Perfecte stopplaats dus! Het was een hele opgave om écht bij de Arc de Triomphe te komen (je moet er natuurlijk voor betalen) en de stoplichten in Parijs zijn echt niet voetgangersvriendelijk. Maar écht niet 😀 Toen we eindelijk de ingang vonden bleek dat het 9,5 euro kostte om de arc te beklimmen, wat we ook gedaan hebben. En geloof me: dat moet je zeker doen! Het was prachtig!

20141206_095146

Next: de kerstmarkt op Champs-Elysées

Daarna gingen we over de Champs-Elysées dat helemaal volstond met kerstkraampjes, zo leuk! Ook spotten we enkele superbekende restaurants en winkels: Fouquets, Ladurée, MAC, Sephora, Louis Vuitton,…  en gingen we na een smeekbede mijnentwege eventjes de Sephora binnen. Waar ik een klein cadeautje voor mezelf kocht… Het Urban Decay ‘Naked on te Go’ palette! Bij de kraampjes haalden we nog marrons chauds (gepofte kastanjes), iets wat ik al jaren niet meer gegeten had. We liepen de hele Champs-Elysées af en kwamen uit bij het reuzenrad en de Obelisk op de Place de la Concorde.

20141206_170112

20141206_105909

20141206_105757

20141206_111457

Louvre, les Halles en de Jardin de Tuileries: prachtige bezienswaardigheden in Parijs

We stopten even bij de fontein (a.k.a: nat worden terwijl je een selfie probeert te nemen) om vervolgens door te wandelen naar Les Halles, les Tuileries en naar het prachtige Louvre te gaan kijken. We hadden jammer genoeg niet genoeg tijd om het Louvre zelf te bezoeken (dat wil ik de volgende keer zeker doen, ik hou zo van slenteren tussen al die prachtige kunst), maar het gebouw op zich is al prachtig! We hadden heel veel geluk met het weer, het was een prachtig zonnige dag (muts uit, muts aan, handschoenen uit, handschoenen aan…). Vanuit het Louvre staken we de Seine over, bewonderden het Musée d’Orsay (dat was vroeger een station, kan je nog zien in de prachtfilm ‘Un Long Dimanche de Fiançailles) en gingen op weg naar de Notre Dame.   20141206_160900

La Rive Gauche

We slenterden langs alle bouquinistes: allerlei mini-boekenstandjes met wat prulletjes en tweedehands boekjes waar we allebei wat leuke onderzetters en notitieboekjes kochten. In een van de kleine restaurantjes even op adem komen met tarte tatin en crème brûlée en dan doorwandelen naar de Notre Dame (met een prachtige kerstboom). Helaas stond er een énorme rij waardoor we maar besloten om verder te wandelen, spijtig genoeg.

20141206_135653

20141206_133539

Best Bus – what’s in a name!

We namen een toeristische bus (Best Bus… yeah, not so much) om zoveel mogelijk in 1 dag te kunnen zien. Het kostte 29 euro per persoon en we zijn nog een stuk langer blijven zitten zodat we terug aan de Place de Chares de Gaulle/ Place de l’Etoile waren, waar onze bus ons terug zou oppikken. Drie uur lang hebben we in die bus gezeten… om daarna weer 6,5 uur in de andere bus te zitten. Genoeg in een bus gezeten, zeg maar! Nuja, in die toeristische bus was het ijskoud en de muziek tussen de informatie door was ronduit slecht. There. Een van de liedjes heette “Paris, je ne t’aime plus” en aangezien je ieder liedje een 20-tal minuten door je strot geramd kreeg, voelde het wel zo, ja. Niet echt een aanrader, zo’n busrit. Dan kan je beter de metro nemen, denk ik! Maar wij hadden tijdsnood en wilden zo veel zien. Tijdens de busrit reden we nog langs de Rive Gauche, zagen de Sorbonne (een van de universiteiten), de Eiffeltoren, Champs de Mars, l’Ecole militaire, opéra Garnier,… Ik vond het super dat ik gemakkelijk mijn weg kon vinden in Parijs, terwijl ik er de vorige keer maar 3 dagen geweest was – en alles toen een grote warboel was voor mij – ik heb zelfs mijn Tripadvisor-app amper moeten gebruiken. 20141206_130348

20141206_180923

En nu ik dit schrijf, heb ik alweer heimwee… ik vind Parijs zo’n heerlijke stad! Een van mijn goede voornemens voor 2015: Parijs nog eens enkele dagen gaan ontdekken en helemaal verdwalen in de heerlijke steegjes en avenues <3

Written by admin