Wat draag je voor een salsales?

Heel vaak krijg ik de vraag wat je nu in godsnaam aan moet trekken voor een salsales? Ik geef soms mee lessen met mijn danspartner en soms volg ik ook gewoon les (een mens moet zich blijven bijschaven, nietwaar?) en een van de vragen die ik het meeste krijg: wat doe ik aan?

Wel, eerlijk is eerlijk: kom alsjeblieft niet af in een baggy joggingbroek en sneakers. Salsa (en zo goed als iedere andere latin dans) staat in het teken van sensualiteit en daar helpt zo’n outfit niet mee. Ik raad vaak aan om in yogakleding te komen, of een leuke top en rok. Waarom? Het is heel belangrijk dat wij ook kunnen zien of je de juiste spieren wel aanspant etc, dus aan baggy kleding hebben we niet zoveel. En als het kan: dansschoenen. Anders laten we je een paar uurtjes werken op de tippen van je tenen 😉

Als we een demo geven, is dat natuurlijk niét in een yoga-outfitje of een joggingbroek 😉 Dan kiezen we volop ervoor om ons nog eens uit te dossen en komen de leuke jurkjes uit de kast.

Ik vertelde jullie enkele weken geleden dat ik een verkeerde bh-maat droeg… heel onhandig (oh wat erg, allemaal nieuwe lingerie moeten kopen ;)) vooral ook tijdens het sporten, want zeker als je een hele tijd staat te zwoegen en bijvoorbeeld lifts oefent, is het heel fijn als je een goede sportbh hebt! Ik heb er eentje uit mogen kiezen van Hunkemoller en wauw, het gaat zoveel beter nu!

IMG_20160429_151612

Tijdens de passessie kreeg ik de hulp van de lieve verkoopsters in de Hunkemoller van Lier: ik mocht enkele sportbh’s passen en kwam uit op de roze met rits (ik: ‘Maar dat gaat toch niet zomaar ineens openritsen he? Toch? He?’) die echt heel erg veel steun geeft.

Oké, met mijn cupmaat ziet het eruit alsof ik een borstvergroting heb laten doen tot onder mijn kin, maar alles blijft mooi zitten waar het moet zitten, heerlijk.

 

IMG_20160429_180819 IMG_20160509_192512

De andere sport-bh heb ik ook gekocht, die met het leopard printje… love it! Maar deze bh geeft minder steun en is dus vooral meer geschikt voor bijvoorbeeld yoga.

IMG_20160510_090557

Salsa-accidentje.. auw 🙁

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.